Nieuwsberichten,Persberichten

GroenLinkse Jongeren willen het taboe op schulden van jongeren breken

18 december 2017

Vandaag lanceert DWARS, de politieke jongerenorganisatie van GroenLinks, een campagne tegen het heersende taboe op schulden onder jongeren. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 7 jongeren een problematische schuld heeft waar ze vaak niet over durven praten en dus ook geen hulp voor zoeken. De jongerenorganisatie ziet dit als een groot probleem omdat het ervoor zorgt dat ruim 300,000 jongeren niet financieel gezond aan hun volwassen leven kunnen beginnen.

DWARS-voorzitter Bas van Weegberg: “Schuld is niet altijd eigen schuld. Schulden komen vaak door verlies van werk of door onverwachte kosten. Er rust een groot taboe op schulden en dat is een probleem. Bewust zijn van de oorzaken is een goede eerste stap naar het oplossen van dit enorme probleem.”

De campagne moet ervoor zorgen dat het maatschappelijke debat over schulden van jongeren aangezwengeld wordt. “Door aandacht te geven aan de echte oorzaken hopen we de automatische koppeling tussen schulden en verkeerde keuzes te breken,” vindt Van Weegberg. “We willen niet nog meer jongeren in een depressie terwijl ze al problematische schulden hebben.

DWARS wil met deze campagne ervoor zorgen dat jongeren die met problematische schulden zitten hier hulp voor gaan zoeken en zich realiseren dat ze niet de enigen zijn.

Gerelateerd Nieuws

Internationaal, Nieuwsberichten

Ruben bij het congres van de Europese Groenen

Op 2, 3 en 4 februari was Ruben, ons bestuurslid met de portefeuille Internationale Politiek, in…

15 februari 2024
DWARS in de media, Nieuwsberichten, Politiek

Een kabinet zonder de PVV is geen taboe, NSC en VVD denken van wel

Dinsdag trok NSC de stekker uit de eerste coalitieonderhandelingen met de PVV. De overige…

15 februari 2024
Nieuwsberichten

Code Rood voor de Jeugd-GGZ

Samen met PerspectieF, SGPJongeren, JSC, JS, PINK! en CDJA roept DWARS de politiek op tot actie:…

13 februari 2024