Nieuwsberichten,Persberichten

GroenLinkse Jongeren willen het taboe op schulden van jongeren breken

18 december 2017

Vandaag lanceert DWARS, de politieke jongerenorganisatie van GroenLinks, een campagne tegen het heersende taboe op schulden onder jongeren. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 7 jongeren een problematische schuld heeft waar ze vaak niet over durven praten en dus ook geen hulp voor zoeken. De jongerenorganisatie ziet dit als een groot probleem omdat het ervoor zorgt dat ruim 300,000 jongeren niet financieel gezond aan hun volwassen leven kunnen beginnen.

DWARS-voorzitter Bas van Weegberg: “Schuld is niet altijd eigen schuld. Schulden komen vaak door verlies van werk of door onverwachte kosten. Er rust een groot taboe op schulden en dat is een probleem. Bewust zijn van de oorzaken is een goede eerste stap naar het oplossen van dit enorme probleem.”

De campagne moet ervoor zorgen dat het maatschappelijke debat over schulden van jongeren aangezwengeld wordt. “Door aandacht te geven aan de echte oorzaken hopen we de automatische koppeling tussen schulden en verkeerde keuzes te breken,” vindt Van Weegberg. “We willen niet nog meer jongeren in een depressie terwijl ze al problematische schulden hebben.

DWARS wil met deze campagne ervoor zorgen dat jongeren die met problematische schulden zitten hier hulp voor gaan zoeken en zich realiseren dat ze niet de enigen zijn.

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Politiek, Standpunten

DWARSe amendementen op verkiezingsprogramma GroenLinks-PvdA

DWARS heeft verschillende amendementen (wijzigingen) ingediend op het concept-verkiezingsprogramma…

17 september 2023
Nieuwsberichten

Kauthar, Lyle en Eva voor Tweede Kamerlid: stemadvies DWARS lijstreferendum

Vrijdag maakte de kandidatencommissie hun voorstel bekend voor de gezamenlijke lijst van…

11 september 2023
DWARS in de media, Nieuwsberichten, Politiek

Rick in de media over linkse samenwerking en Frans Timmermans

De afgelopen tijd heeft onze voorzitter Rick Timmermans verschillende media-optredens gehad….

24 augustus 2023