Nieuwsberichten,Persberichten

GroenLinkse jongeren zijn het rechtse geschreeuw beu!

20 januari 2017

Vandaag delen de jongeren van DWARS oordoppen uit aan studenten in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Tilburg, Enschede en Groningen, om ze te beschermen tegen geschreeuw van rechtse politici. Het uitdelen is onderdeel van een landelijke actie om jongeren op te roepen om zonder geschreeuw met elkaar in gesprek te gaan. De jongeren van GroenLinks zien de dag waarop Trump zijn inauguratie heeft als een goed moment voor deze oproep.

DWARS merkt dat er onder veel Nederlanders onvrede bestaat over de verkiezing van Donald Trump. De GroenLinkse jongeren vinden dat we met Wilders een vergelijkbare rechtse schreeuwer verkiezen. Toch is het niet ondenkbaar dat de PVV hier de grootste partij wordt. Voorzitter Noortje Blokhuis licht toe: “Hard schreeuwen en groepen Nederlanders de schuld geven van problemen is niet de oplossing. Om tot oplossingen te komen hebben we empathie en verbinding nodig.”

Met deze actie hoopt de afdeling jongeren te wapenen tegen populistisch gebral en roepen ze op om 15 maart vooral te gaan stemmen voor een politiek van hoop en inclusiviteit. Daarnaast zijn de oordopjes natuurlijk heel handig tijdens de komende tentamenweek!

Gerelateerd Nieuws

Internationaal, Nieuwsberichten

Ruben bij het congres van de Europese Groenen

Op 2, 3 en 4 februari was Ruben, ons bestuurslid met de portefeuille Internationale Politiek, in…

15 februari 2024
DWARS in de media, Nieuwsberichten, Politiek

Een kabinet zonder de PVV is geen taboe, NSC en VVD denken van wel

Dinsdag trok NSC de stekker uit de eerste coalitieonderhandelingen met de PVV. De overige…

15 februari 2024
Nieuwsberichten

Code Rood voor de Jeugd-GGZ

Samen met PerspectieF, SGPJongeren, JSC, JS, PINK! en CDJA roept DWARS de politiek op tot actie:…

13 februari 2024