Persberichten

GroenLinkse jongeren zijn het rechtse geschreeuw beu!

20 januari 2017

Vandaag delen de jongeren van DWARS oordoppen uit aan studenten in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Tilburg, Enschede en Groningen, om ze te beschermen tegen geschreeuw van rechtse politici. Het uitdelen is onderdeel van een landelijke actie om jongeren op te roepen om zonder geschreeuw met elkaar in gesprek te gaan. De jongeren van GroenLinks zien de dag waarop Trump zijn inauguratie heeft als een goed moment voor deze oproep.

DWARS merkt dat er onder veel Nederlanders onvrede bestaat over de verkiezing van Donald Trump. De GroenLinkse jongeren vinden dat we met Wilders een vergelijkbare rechtse schreeuwer verkiezen. Toch is het niet ondenkbaar dat de PVV hier de grootste partij wordt. Voorzitter Noortje Blokhuis licht toe: “Hard schreeuwen en groepen Nederlanders de schuld geven van problemen is niet de oplossing. Om tot oplossingen te komen hebben we empathie en verbinding nodig.”

Met deze actie hoopt de afdeling jongeren te wapenen tegen populistisch gebral en roepen ze op om 15 maart vooral te gaan stemmen voor een politiek van hoop en inclusiviteit. Daarnaast zijn de oordopjes natuurlijk heel handig tijdens de komende tentamenweek!

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Persberichten

Politieke jongerenorganisaties doen oproep: denk aan jongeren tijdens lockdown

Oproep aan het demissionair kabinet: denk aan jongeren tijdens lockdown

CDJA, SGPJ, DWARS,…

26 november 2021
DWARS in de media, Nieuwsberichten, Persberichten

Brief aan de VVD

Na een beschamende week waarin de democratie een onmetelijke dreun heeft gekregen, dreigt de…

06 april 2021
Nieuwsberichten, Persberichten

GroenLinkse jongeren pleiten voor seksspeeltjes in het basispakket

DWARS, GroenLinkse Jongeren, pleit ervoor om seksspeeltjes op te nemen in het basispakket. “De…

01 april 2021