Persberichten

GroenLinkse jongeren zijn het rechtse geschreeuw beu!

20 januari 2017

Vandaag delen de jongeren van DWARS oordoppen uit aan studenten in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Tilburg, Enschede en Groningen, om ze te beschermen tegen geschreeuw van rechtse politici. Het uitdelen is onderdeel van een landelijke actie om jongeren op te roepen om zonder geschreeuw met elkaar in gesprek te gaan. De jongeren van GroenLinks zien de dag waarop Trump zijn inauguratie heeft als een goed moment voor deze oproep.

DWARS merkt dat er onder veel Nederlanders onvrede bestaat over de verkiezing van Donald Trump. De GroenLinkse jongeren vinden dat we met Wilders een vergelijkbare rechtse schreeuwer verkiezen. Toch is het niet ondenkbaar dat de PVV hier de grootste partij wordt. Voorzitter Noortje Blokhuis licht toe: “Hard schreeuwen en groepen Nederlanders de schuld geven van problemen is niet de oplossing. Om tot oplossingen te komen hebben we empathie en verbinding nodig.”

Met deze actie hoopt de afdeling jongeren te wapenen tegen populistisch gebral en roepen ze op om 15 maart vooral te gaan stemmen voor een politiek van hoop en inclusiviteit. Daarnaast zijn de oordopjes natuurlijk heel handig tijdens de komende tentamenweek!

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Persberichten, Politiek

Reactie DWARS en Jonge Socialisten op uitslag ledenreferendum

De PvdA en GroenLinks verbinden zich, met een gezamenlijk verkiezingsprogramma, lijst en…

17 juli 2023
Bestuur, Nieuwsberichten, Persberichten

Nieuw DWARS bestuur begint op 1 juli!

Op het afgelopen Zomercongres, op 10 en 11 juni, is er een nieuw bestuur verkozen. Bestuur…

28 juni 2023
Nieuwsberichten, Persberichten, Politiek

Uitslag DWARS Ledenraadpleging Linkse Samenwerking

De uitslag van de ledenraadpleging over linkse samenwerking is hier. De twee weken hiervoor kon…

23 mei 2023