Nieuwsberichten,Persberichten,Politiek

GroenLinkse jongeren pleiten voor seksspeeltjes in het basispakket

01 april 2021

DWARS, GroenLinkse Jongeren, pleit ervoor om seksspeeltjes op te nemen in het basispakket. “De stress onder jongeren neemt alsmaar toe”, merkt voorzitter Sabine Scharwachter op, “daarom moet de overheid jongeren helpen te ontspannen”. 

Ontspannen samenleving

Eerder pleitten de jongeren al voor het opnemen van anticonceptie en menstruatieproducten in het basispakket, daar worden nu seksspeeltjes aan toegevoegd. “DWARS staat voor een ontspannen samenleving, daar kunnen seksspeeltjes een grote rol in spelen,” aldus Sabine Scharwachter.

Orgasmekloof dichten

Seksspeeltjes in het basispakket zijn niet alleen een maatregel tegen stress onder jongeren. DWARS vindt ook dat de orgasmekloof gedicht moet worden.  “Hiermee bedoelen we dat mannen vaker een orgasme krijgen tijdens de seks dan vrouwen*. Seksspeeltjes kunnen helpen om vrouwen seksueel te emanciperen” merkt de DWARS voorzitter op.

Seks is leuk! Zullen we erover praten?

Ook ligt er volgens de jongerenafdeling van GroenLinks een taboe op seksspeeltjes, hoewel deze door veel mensen gebruikt worden en een waardevolle toevoeging kan zijn voor mensen hun seksleven.

Het is niet de eerste keer dat DWARS seksuele taboes aan de kaak stelt. In 2013 kwamen zij al met de campagne ‘Seks is leuk! Zullen we erover praten?” waarmee zij aandacht wilden vragen voor het taboe rondom seks. Dat seks is iets is wat je voor je plezier doet, wordt op scholen nooit besproken. Op seksuele voorlichting wordt ondertussen hard bezuinigd.

Plan in het water zien vallen

De afgelopen dagen heeft zich echter wel een praktisch probleem ontwikkelt. Het vastgelopen schip in het Suez-kanaal bevat, onder andere, een grote voorraad dildo’s. Scharwachter: “Het kan zijn dat ons plan daardoor op de korte termijn niet haalbaar is, maar ondertussen zorgt het demissionair kabinet wel dat jongeren voldoende genaaid worden.”

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Politiek

Reactie op extreemrechts coalitieakkoord

Lieve DWARSers,

Na jarenlange normalisatie door rechts is het extreemrechts dan eindelijk…

16 mei 2024
Internationaal, Nieuwsberichten, Politiek

DWARS bij de verkiezingsrally van de Europese Groenen

Op 3 mei organiseerden de Europese Groenen een verkiezingsrally in Brussel. Namens DWARS waren…

14 mei 2024
Internationaal, Persberichten, Politiek

Boycot Israel op het Eurovisie Songfestival

We keken allemaal enorm uit naar het Eurovisie Songfestival. Maar dat enthousiasme is inmiddels…

26 april 2024