Persberichten

GroenLinkse jongeren doen asielzoekerscentrum cadeau aan Madurodam

23 januari 2017

Vandaag plaatste DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks, een asielzoekerscentrum (azc) in Madurodam. Daarmee willen de jongeren aangeven dat azc’s bij Nederland horen. “De opvang van vluchtelingen gaat in Nederland misschien nog niet altijd perfect, maar het feit dat we azc’s hebben in Nederland laat zien dat wij een land zijn dat mensen in nood wil helpen. Wij vinden het daarom een belangrijk symbool dat ook in de miniatuurversie van Nederland terug hoort te komen”, vertelt voorzitter Noortje Blokhuis. “Daarnaast willen we de soberheid van een azc benadrukken. We gunnen asielzoekers zo snel mogelijk een eigen woning.”

Naast een symbool voor medemenselijkheid zien de jongeren van GroenLinks het azc ook als een eerbetoon aan de duizenden vrijwilligers die in Nederland helpen om vluchtelingenopvang mogelijk te maken. “Wij willen alle mensen die zich in hun vrije tijd inzetten om humane opvang voor oorlogsslachtoffers mogelijk te maken enorm bedanken. Ga zo door!”, prijst voorzitter Blokhuis de vrijwilligers.

“Azc’s horen bij Nederland, dus ook bij Madurodam!”, concludeert Blokhuis. De jongeren hopen dat het azc in Madurodam nog lang symbool mag blijven staan voor een gastvrij Nederland.

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Persberichten

Politieke jongerenorganisaties doen oproep: denk aan jongeren tijdens lockdown

Oproep aan het demissionair kabinet: denk aan jongeren tijdens lockdown

CDJA, SGPJ, DWARS,…

26 november 2021
DWARS in de media, Nieuwsberichten, Persberichten

Brief aan de VVD

Na een beschamende week waarin de democratie een onmetelijke dreun heeft gekregen, dreigt de…

06 april 2021
Nieuwsberichten, Persberichten

GroenLinkse jongeren pleiten voor seksspeeltjes in het basispakket

DWARS, GroenLinkse Jongeren, pleit ervoor om seksspeeltjes op te nemen in het basispakket. “De…

01 april 2021