Nieuwsberichten,Persberichten,Politiek

DWARSe zwembandjes voor ministers

27 november 2015

Deze ochtend deelde DWARS, de jongerenafdeling van GroenLinks, zwembandjes uit bij de ministerraad. Onder meer ministers Schultz van Haegen, Hennis-Plasschaert en Schippers namen de bandjes in ontvangst. Met de actie willen de jongeren regeringsleden oproepen tot ambitieuzere klimaatactie. “Als het kabinet niet meer maatregelen neemt, is het zo meteen te laat. Hopelijk herinneren de zwembandjes het kabinet eraan dat droge voeten niet vanzelfsprekend zijn,” laat voorzitter Lyle Muns weten.

DWARS voert de actie in het licht van de klimaattop in Parijs. In december komen daar alle wereldleiders bij elkaar om afspraken te maken in de strijd tegen klimaatverandering. De jongerenorganisatie vindt dat de inzet van het kabinet beter kan. “Net wanneer China en de VS belangrijke stappen vooruit zetten, haalt dit kabinet haar eigen energiedoelstellingen niet en gaat ze in hoger beroep tegen de klimaatzaak van Urgenda. Dat terwijl Nederland juist een voortrekkersrol in Parijs zou moeten spelen,” legt Muns uit.

Na een opmerking over het asfaltbeleid van de regering gaf minister Schultz van Haegen aan dat auto’s op zich niet slecht zijn zolang ze maar vergroenen. Dijsselbloem nam met een knipoog alleen de bijbehorende tekst aan, omdat plastic zwembandjes slecht voor het milieu zijn. “Als hij dezelfde zorgvuldigheid meeneemt in zijn beleid zijn wij heel gelukkig,” rondt Muns af.

Niet alleen meer klimaatactie, ook extra aandacht voor de klimaattop is nodig volgens DWARS. Daarom stuurt ze een delegatie naar Parijs en loopt ze komende zaterdag mee met de grote klimaatparade in Amsterdam.

Gerelateerd Nieuws

Internationaal, Nieuwsberichten

Ruben bij het congres van de Europese Groenen

Op 2, 3 en 4 februari was Ruben, ons bestuurslid met de portefeuille Internationale Politiek, in…

15 februari 2024
DWARS in de media, Nieuwsberichten, Politiek

Een kabinet zonder de PVV is geen taboe, NSC en VVD denken van wel

Dinsdag trok NSC de stekker uit de eerste coalitieonderhandelingen met de PVV. De overige…

15 februari 2024
Nieuwsberichten

Code Rood voor de Jeugd-GGZ

Samen met PerspectieF, SGPJongeren, JSC, JS, PINK! en CDJA roept DWARS de politiek op tot actie:…

13 februari 2024