Nieuwsberichten,Vereniging

DWARS zoekt nieuw bestuur voor 2021-2022!

15 februari 2021

Solliciteer nu voor het landelijk bestuur van DWARS! Als lid van het landelijk bestuur zet jij je een jaar lang in voor DWARS en voor jouw groene, linkse en progressieve idealen. Ben jij klaar voor deze uitdaging?

Bekijk hier de alle vacatures voor het landelijk bestuur.

Wie zijn de bestuursleden van DWARS?
Als landelijk bestuurslid van DWARS heb je het liefst al een beetje ervaring binnen DWARS. Je hebt een goed gevoel over wat jij vindt dat DWARS is. Je hoeft het niet met elk woord in het politiek programma eens te zijn, maar je deelt wel de groene, linkse, vrijzinnige idealen van DWARS. Daarnaast vind je het leuk om met verschillende DWARS-activiteiten mee te doen en sta je open voor direct contact met leden. Je kunt goed organiseren of wil dat leren, en vindt het leuk om verschillende dingen op te pakken. Als lid van het bestuur zul je soms dingen moeten oppakken die niet per se in je taakomschrijving staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afsluiten van het pand nadat de laatste commissies weg zijn, meehelpen op informatiemarkten, of deelnemen aan en het voorbereiden van bestuursvergaderingen. Als DWARS bestuurslid ben je naast je functie-specifieke taken een groot deel van je tijd bezig met zulke algemene bestuurstaken. Als DWARS bestuurslid bewaak je altijd de DWARSe gedragscode.

Wie ben je?
Als bestuurslid van DWARS ben je een enthousiaste kracht op wie we kunnen rekenen. Iemand die zich met passie wil inzetten voor een groener, socialer, inclusiever Nederland. Ook heb je zin om in de functie waar je voor solliciteert DWARS altijd een beetje beter te maken. Het is niet erg als je nog niet precies weet hoe je alles in je bestuursjaar gaat aanpakken. Dit is namelijk dé plek om dat te leren! Als je solliciteert verwachten we daarom van jou een leergierige instelling. Ook ben je kritisch op welke beslissingen er genomen wordt en staat open voor kritiek van anderen, maar blijf je altijd open, eerlijk, en positief . Het helpt als je goed bent in communiceren met de vereniging en je bestuur. Als laatste moeten DWARS bestuursleden goed kunnen plannen, of willen ze dat snel leren. Klinkt dit alsof jij dat zou kunnen zijn? Bekijk dan de vacatures via de linkjes hieronder!

Ben jij helemaal enthousiast? Je hebt tot uiterlijk 28 maart om te solliciteren!

Hoe nu verder?
Als je solliciteert dan ga je eerst praten met de kandidatencommissie. Die gaan hun uiterste best doen om jou te leren kennen en te kijken waarom jij een aanwinst bent voor het volgende DWARS bestuur. Voor kandidaten voor voorzitter zijn voer je standaard twee gesprekken met de kandidatencommissie. Die schrijven daarna een advies aan het congres. Jouw kandidatuur blijft tot de openbaarmaking van dit advies volledig geheim en je kunt op elk moment jezelf nog terugtrekken. Op het zomercongres van 12 en 13 juni mag je met een voorstelstukje in de congreskrant en een korte speech jezelf voorstellen aan het congres en stemt het congres over de leden van het volgende bestuur. Het volgende DWARS-bestuur is in functie van 1 juli 2021 tot 30 juni 2022.

Let op: Als je solliciteert krijg je een paar relevante data meegestuurd die belangrijk zijn voor de overdracht, houd deze dagen vrij.

Let op II: vind je meerdere functies leuk? Dan kun je een gesprek aanvragen met de zoekcommissie om te kijken welke functie het beste bij je past. Wil je alsnog voor meerdere functies solliciteren? Dat kan! Dan krijg je per functie een gesprek. Je kunt je op het congres wel maar voor één functie kandidaat stellen dus je moet vóór het congres wel een keuze maken. De kandidatencommissie helpt je hier graag bij.

Gerelateerd Nieuws

DWARS in de media, Internationaal, Nieuwsberichten

Rick in de media over apartheid en Israel-Palestina

Op vrijdag 5 april schoof Rick aan bij het Radio-1 programma Dit is de dag. Daar ging hij in…

08 april 2024
Nieuwsberichten

Zomercongres afgelast!

Na overleg tussen de KaCie en het LB is besloten om dit jaar geen zomercongres te houden. Er zijn…

01 april 2024
Internationaal, Nieuwsberichten

Onbetaalde stages zijn niet van deze tijd

De Europese Commissie komt vandaag met een voorstel over stages en traineeships, dat positief…

20 maart 2024