Overig

DWARS spreekt steun uit voor Youth For Climate NL

05 februari 2019

Youth for Climate NL organiseert een klimaatstaking op donderdag 7 februari, en DWARS is erbij!

Het “groenste kabinet ooit” faalt. De doelen om CO2 uitstoot te verminderen worden niet gehaald. Het klimaatakkoord levert te weinig op volgens de milieu-organisaties. De rechter deed uitspraak dat er meer moest gebeuren in de Urgenda-zaak, maar sinds 2015 is er níets extra gebeurd. Terwijl het klimaatprobleem al tientallen jaren bekend is.

Terwijl jongeren op school leren hoe klimaatverandering werkt, wordt er NIKS aan gedaan om de drama die het zal veroorzaken tegen te gaan. Wij zijn er klaar mee. We gaan niet naar school om te leren over klimaatverandering, om vervolgens in het nieuws te horen dat de coalitie hier geen actie op onderneemt. We gaan niet naar school, maar gaan naar het Malieveld om te laten horen dat jongeren er klaar mee zijn. Wij gaan niet naar school, want we spijbelen voor klimaat.

De politiek onafhankelijke organisatie Youth for Climate NL organiseert deze staking. DWARS heeft voor onze leden en geïnteresseerde scholieren een absentiebrief opgesteld die jij aan de directie van jouw school kunt geven om te laten weten dat jij staakt voor het klimaat. Download hem hier!

DWARS staat donderdag 7 februari om 10:30 op het Malieveld in Den Haag bij de staking van Youth for Climate. Jij toch ook?

Gerelateerd Nieuws

Overig

Vragenlijst Beginselprogramma

De Programmacommissie heeft een vragenlijst gemaakt met negen vragen over het beginselprogramma….

05 juni 2023
Overig

DWARS geld verdwenen

Dit was een 1 april grap!

De afgelopen maanden is er achter de schermen het een en ander…

01 april 2023
Overig

Minimale leeftijd DWARS verlaagd: “Iedereen moet kunnen meedoen”

Dit is een 1 april-grap
DWARS verlaagt minimale leeftijd 

DWARS pleit al jaren voor meer…

01 april 2022