Overig

DWARS spreekt steun uit voor Youth For Climate NL

05 februari 2019

Youth for Climate NL organiseert een klimaatstaking op donderdag 7 februari, en DWARS is erbij!

Het “groenste kabinet ooit” faalt. De doelen om CO2 uitstoot te verminderen worden niet gehaald. Het klimaatakkoord levert te weinig op volgens de milieu-organisaties. De rechter deed uitspraak dat er meer moest gebeuren in de Urgenda-zaak, maar sinds 2015 is er níets extra gebeurd. Terwijl het klimaatprobleem al tientallen jaren bekend is.

Terwijl jongeren op school leren hoe klimaatverandering werkt, wordt er NIKS aan gedaan om de drama die het zal veroorzaken tegen te gaan. Wij zijn er klaar mee. We gaan niet naar school om te leren over klimaatverandering, om vervolgens in het nieuws te horen dat de coalitie hier geen actie op onderneemt. We gaan niet naar school, maar gaan naar het Malieveld om te laten horen dat jongeren er klaar mee zijn. Wij gaan niet naar school, want we spijbelen voor klimaat.

De politiek onafhankelijke organisatie Youth for Climate NL organiseert deze staking. DWARS heeft voor onze leden en geïnteresseerde scholieren een absentiebrief opgesteld die jij aan de directie van jouw school kunt geven om te laten weten dat jij staakt voor het klimaat. Download hem hier!

DWARS staat donderdag 7 februari om 10:30 op het Malieveld in Den Haag bij de staking van Youth for Climate. Jij toch ook?

Gerelateerd Nieuws

Overig

Vacature secretaris Integratie, Emancipatie en Diversiteit

De commissie Integratie, Emancipatie en Diversiteit is op zoek naar een secretaris!

Wat doet de…

09 november 2021
Overig

Vacature secretaris Recht en Democratie

De commissie Recht & Democratie is op zoek naar een secretaris!

Wat doet de commissie Recht…

05 november 2021
Overig

Meld je aan voor het activistennetwerk!

Meld je aan voor het activistennetwerk!

We zijn altijd opzoek naar DWARSers die hun stem willen…

08 oktober 2021