Nieuwsberichten,Overig

DWARS protesteert tegen gaswinning in Groningen.

30 augustus 2018

Op 28 juni liep DWARS mee met de protestmars georganiseerd door de Groninger Bodem Beweging. Met de ontginning van aardgas in Groningen wordt miljarden verdiend, terwijl de Groningers miljoenen aan schade oplopen die niet gecompenseerd wordt. Daarom vond DWARS het belangrijk om onze solidariteit te tonen voor deze grote groep slachtoffers. Het is tijd dat de gaskraan zo snel mogelijk dichtgaat, en dat alle schade terugbetaald wordt. Het is tijd dat Nederland zorg draagt voor haar eigen burgers en voor het klimaat.

Met bijna 20 mensen was DWARS goed vertegenwoordigd in de massa van enkele honderden activisten. Ook 3 bestuursleden van DWARS liepen mee. Een aantal DWARSers hadden spandoeken gemaakt met leuzen als ‘Leven zonder Beven’, ‘Groningen aan flarden… …Den Haag de miljarden’ en ‘We zijn uitgeput’. We liepen vanaf Delfzijl naar het actiekamp van Code Rood in Farmsum. Daar blokkeerden actievoerders de toegang naar een terrein van de NAM, om te laten zien dat het gedrag van de NAM en het kabinet niet acceptabel is.

We hopen dat dit protest duidelijk maakt wat DWARS van de gaswinning in Groningen vindt. Lees binnenkort een uitgebreider verslag van deze actie in OverDWARS, geschreven door een van de deelnemers.

 

Foto: Tim Wagner

Gerelateerd Nieuws

Internationaal, Nieuwsberichten

Ruben bij het congres van de Europese Groenen

Op 2, 3 en 4 februari was Ruben, ons bestuurslid met de portefeuille Internationale Politiek, in…

15 februari 2024
DWARS in de media, Nieuwsberichten, Politiek

Een kabinet zonder de PVV is geen taboe, NSC en VVD denken van wel

Dinsdag trok NSC de stekker uit de eerste coalitieonderhandelingen met de PVV. De overige…

15 februari 2024
Nieuwsberichten

Code Rood voor de Jeugd-GGZ

Samen met PerspectieF, SGPJongeren, JSC, JS, PINK! en CDJA roept DWARS de politiek op tot actie:…

13 februari 2024