Overig,Persberichten

DWARS lanceert eigen verkiezing Beste Bestuurder

05 januari 2018

Vandaag lanceert DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks een verkiezing voor de beste bestuurder van 2017. Dit is een tegenactie richting de verkiezing Beste Lokale Bestuurder van Binnenlands Bestuur, waarvan vandaag bekend werd dat alle tien de genomineerden man zijn.

Voorzitter Bas van Weegberg: “Toen Trudeau een paar jaar geleden zijn regering samenstelde met de helft vrouwen en daar vragen over kreeg was zijn antwoord, “because it’s 2015.” Ondertussen is het 2018 en Binnenlands Bestuur nomineert alleen maar mannen voor hun verkiezing. Dat is bizar en onnodig. Kwaliteit genoeg! Met onze actie willen we onze waardering uitspreken voor al die vrouwelijke bestuurders die zich dag in, dag uit inzetten om onze samenleving verder te brengen.”

DWARS heeft tien vrouwelijke bestuurders uit heel Nederland, van verschillende politieke partijen en in verschillende functies, genomineerd voor de titel. Er kan door iedereen week gestemd worden op de website van DWARS. De stemming zal op vrijdag 12 januari om 18:00 uur gesloten worden. Stemmen kan via dwa.rs/BesteBestuurder.

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Persberichten, Politiek

Reactie DWARS en Jonge Socialisten op uitslag ledenreferendum

De PvdA en GroenLinks verbinden zich, met een gezamenlijk verkiezingsprogramma, lijst en…

17 juli 2023
Bestuur, Nieuwsberichten, Persberichten

Nieuw DWARS bestuur begint op 1 juli!

Op het afgelopen Zomercongres, op 10 en 11 juni, is er een nieuw bestuur verkozen. Bestuur…

28 juni 2023
Overig

Vragenlijst Beginselprogramma

De Programmacommissie heeft een vragenlijst gemaakt met negen vragen over het beginselprogramma….

05 juni 2023