Overig,Persberichten

DWARS lanceert eigen verkiezing Beste Bestuurder

05 januari 2018

Vandaag lanceert DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks een verkiezing voor de beste bestuurder van 2017. Dit is een tegenactie richting de verkiezing Beste Lokale Bestuurder van Binnenlands Bestuur, waarvan vandaag bekend werd dat alle tien de genomineerden man zijn.

Voorzitter Bas van Weegberg: “Toen Trudeau een paar jaar geleden zijn regering samenstelde met de helft vrouwen en daar vragen over kreeg was zijn antwoord, “because it’s 2015.” Ondertussen is het 2018 en Binnenlands Bestuur nomineert alleen maar mannen voor hun verkiezing. Dat is bizar en onnodig. Kwaliteit genoeg! Met onze actie willen we onze waardering uitspreken voor al die vrouwelijke bestuurders die zich dag in, dag uit inzetten om onze samenleving verder te brengen.”

DWARS heeft tien vrouwelijke bestuurders uit heel Nederland, van verschillende politieke partijen en in verschillende functies, genomineerd voor de titel. Er kan door iedereen week gestemd worden op de website van DWARS. De stemming zal op vrijdag 12 januari om 18:00 uur gesloten worden. Stemmen kan via dwa.rs/BesteBestuurder.

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Persberichten

Politieke jongerenorganisaties doen oproep: denk aan jongeren tijdens lockdown

Oproep aan het demissionair kabinet: denk aan jongeren tijdens lockdown

CDJA, SGPJ, DWARS,…

26 november 2021
Overig

Vacature secretaris Integratie, Emancipatie en Diversiteit

De commissie Integratie, Emancipatie en Diversiteit is op zoek naar een secretaris!

Wat doet de…

09 november 2021
Overig

Vacature secretaris Recht en Democratie

De commissie Recht & Democratie is op zoek naar een secretaris!

Wat doet de commissie Recht…

05 november 2021