Overig,Persberichten

DWARS lanceert eigen verkiezing Beste Bestuurder

05 januari 2018

Vandaag lanceert DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks een verkiezing voor de beste bestuurder van 2017. Dit is een tegenactie richting de verkiezing Beste Lokale Bestuurder van Binnenlands Bestuur, waarvan vandaag bekend werd dat alle tien de genomineerden man zijn.

Voorzitter Bas van Weegberg: “Toen Trudeau een paar jaar geleden zijn regering samenstelde met de helft vrouwen en daar vragen over kreeg was zijn antwoord, “because it’s 2015.” Ondertussen is het 2018 en Binnenlands Bestuur nomineert alleen maar mannen voor hun verkiezing. Dat is bizar en onnodig. Kwaliteit genoeg! Met onze actie willen we onze waardering uitspreken voor al die vrouwelijke bestuurders die zich dag in, dag uit inzetten om onze samenleving verder te brengen.”

DWARS heeft tien vrouwelijke bestuurders uit heel Nederland, van verschillende politieke partijen en in verschillende functies, genomineerd voor de titel. Er kan door iedereen week gestemd worden op de website van DWARS. De stemming zal op vrijdag 12 januari om 18:00 uur gesloten worden. Stemmen kan via dwa.rs/BesteBestuurder.

Gerelateerd Nieuws

Overig

Ga mee op Lange Reis naar Berlijn!

Hoi lieve DWARSers!

Het is alweer bijna tijd voor één van de hoogtepunten van dit jaar: de…

28 maart 2023
Overig, Politiek, Standpunten

DWARS steunt manifest Toegankelijke Politiek!

Politiek gaat over iedereen en zou dan ook voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Helaas is dit…

14 maart 2023
Bestuur, Overig

DWARS zoekt een nieuw landelijk bestuur!

Het landelijk bestuur van DWARS is verantwoordelijk voor haast alles wat er gebeurt binnen DWARS….

22 februari 2023