Nieuwsberichten

Discriminatie demonstranten moet nú stoppen!

13 november 2016

Gisteren was het weer eens zover. In Rotterdam werden zwarte-piet protestanten op gewelddadige manier ingerekend. De activisten werden hun bus uit gezet, omsingeld, en met geweld weggevoerd.

Op beelden van de NOS is te zien dat een zittende demonstrant in zijn kruis geslagen wordt door een politieagent met een wapenstok. Daarnaast is anti-zwarte-piet-activist Jerry Afriyie hardhandig door politie tegen de grond gedrukt. Op Facebook zegt hij “met borstkloppingen, opgezwollen oog, pijn aan zijn hoofd door stok- en vuistslagen en verwondingen aan lichaam en handen” naar een politiecel te zijn gebracht.

Afriyie was enkele weken geleden nog in het nieuws omdat een rechter aangaf dat hij meerdere keren onrechtmatig gearresteerd was. Wij zijn dan ook heel boos dat hij nu weer met geweld gearresteerd is. Het is duidelijk dat hier geen sprake meer is van incidenten. Een hele groep Nederlanders wordt hier stelselmatig van hun vrijheid van meningsuiting ontdaan. Hier is maar één woord voor: racisme.

Wanneer wij als DWARS (met voornamelijk witte jongeren) protesteren worden we nooit opgepakt. Wanneer anti-zwarte piet demonstranten de straat op gaan worden zij niet alleen opgepakt, maar ook keihard fysiek aangepakt. De macht van de politie wordt misbruikt om deze groep te onderdrukken.

Dit geweld moet nu stoppen. Deze discriminatie moet nú stoppen. Het recht op demonstratie geldt voor iedereen en kan dus geen enkele groep ontzegd worden.

Vind jij ook dat de politie overmatig geweld gebruikt? Sta jij ook voor de demonstratierechten van alle Nederlanders? Vind jij ook dat deze discriminatie nu gestopt moet worden? Deel dan onze Facebook post!

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Politiek

Uitslag DWARS ledenreferendum linkse samenwerking

De uitslag van het DWARSe Ledenreferendum over linkse samenwerking is binnen. De afgelopen week…

01 juni 2022
Nieuwsberichten

Minimale leeftijd DWARS verlaagd: “Iedereen moet kunnen meedoen”

Dit is een 1 april-grap
DWARS verlaagt minimale leeftijd 

DWARS pleit al jaren voor meer…

01 april 2022
Internationaal, Nieuwsberichten, Politiek

Manifest Solidariteit met Oekraine = Solidariteit met het Volk

Wanneer de rijken oorlog voeren, zijn het de armen die sterven.

Solidariteit met Oekraïne moet…

02 maart 2022