Nieuwsberichten

Discriminatie demonstranten moet nú stoppen!

13 november 2016

Gisteren was het weer eens zover. In Rotterdam werden zwarte-piet protestanten op gewelddadige manier ingerekend. De activisten werden hun bus uit gezet, omsingeld, en met geweld weggevoerd.

Op beelden van de NOS is te zien dat een zittende demonstrant in zijn kruis geslagen wordt door een politieagent met een wapenstok. Daarnaast is anti-zwarte-piet-activist Jerry Afriyie hardhandig door politie tegen de grond gedrukt. Op Facebook zegt hij “met borstkloppingen, opgezwollen oog, pijn aan zijn hoofd door stok- en vuistslagen en verwondingen aan lichaam en handen” naar een politiecel te zijn gebracht.

Afriyie was enkele weken geleden nog in het nieuws omdat een rechter aangaf dat hij meerdere keren onrechtmatig gearresteerd was. Wij zijn dan ook heel boos dat hij nu weer met geweld gearresteerd is. Het is duidelijk dat hier geen sprake meer is van incidenten. Een hele groep Nederlanders wordt hier stelselmatig van hun vrijheid van meningsuiting ontdaan. Hier is maar één woord voor: racisme.

Wanneer wij als DWARS (met voornamelijk witte jongeren) protesteren worden we nooit opgepakt. Wanneer anti-zwarte piet demonstranten de straat op gaan worden zij niet alleen opgepakt, maar ook keihard fysiek aangepakt. De macht van de politie wordt misbruikt om deze groep te onderdrukken.

Dit geweld moet nu stoppen. Deze discriminatie moet nú stoppen. Het recht op demonstratie geldt voor iedereen en kan dus geen enkele groep ontzegd worden.

Vind jij ook dat de politie overmatig geweld gebruikt? Sta jij ook voor de demonstratierechten van alle Nederlanders? Vind jij ook dat deze discriminatie nu gestopt moet worden? Deel dan onze Facebook post!

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Politiek, Standpunten

DWARSe amendementen op verkiezingsprogramma GroenLinks-PvdA

DWARS heeft verschillende amendementen (wijzigingen) ingediend op het concept-verkiezingsprogramma…

17 september 2023
Nieuwsberichten

Kauthar, Lyle en Eva voor Tweede Kamerlid: stemadvies DWARS lijstreferendum

Vrijdag maakte de kandidatencommissie hun voorstel bekend voor de gezamenlijke lijst van…

11 september 2023
DWARS in de media, Nieuwsberichten, Politiek

Rick in de media over linkse samenwerking en Frans Timmermans

De afgelopen tijd heeft onze voorzitter Rick Timmermans verschillende media-optredens gehad….

24 augustus 2023