Nieuwsberichten

De campagne is begonnen!

01 februari 2019

Afgelopen weekend gaven we een feestelijk startschot van de campagne bij de campagneaftrap! Op de campagneaftrap spraken onder andere Farah Karimi, nummer 2 van GroenLinks voor de Eerste Kamer, en Katinka Eikelenboom, kandidaat-partijvoorzitter van GroenLinks. Natuurlijk kwamen ook onze DWARSe kandidaten aan het woord!

De aankomende verkiezingen zijn heel belangrijk: dit is de kans voor GroenLinks om in elke provincie te zorgen voor meer groen, schone lucht en beter openbaar vervoer. Daarnaast wordt door de Provinciale Staten ook de Eerste Kamer gekozen. De Eerste Kamer toetst de wetten die door de Tweede Kamer heen zijn gekomen. Op dit moment heeft de coalitie van VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie nog de meerderheid in de Eerste Kamer. Hierdoor hebben ze ervoor kunnen zorgen dat studeren duurder wordt, en er nog steeds te weinig gebeurt om klimaatverandering tegen te gaan. Wanneer de coalitie hun meerderheid in de Eerste Kamer verliest, wordt het een stuk moeilijk om hun rechtse en grijze maatregelen door te voeren: daarom is het enorm belangrijk dat vooral jongeren gaan stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen!

Tijdens de campagne is het nóg leuker om actief te worden bij DWARS. Wil jij bijdragen? Ga dan eens langs bij jouw afdeling en doe mee!

Gerelateerd Nieuws

Internationaal, Nieuwsberichten

Ruben bij het congres van de Europese Groenen

Op 2, 3 en 4 februari was Ruben, ons bestuurslid met de portefeuille Internationale Politiek, in…

15 februari 2024
DWARS in de media, Nieuwsberichten, Politiek

Een kabinet zonder de PVV is geen taboe, NSC en VVD denken van wel

Dinsdag trok NSC de stekker uit de eerste coalitieonderhandelingen met de PVV. De overige…

15 februari 2024
Nieuwsberichten

Code Rood voor de Jeugd-GGZ

Samen met PerspectieF, SGPJongeren, JSC, JS, PINK! en CDJA roept DWARS de politiek op tot actie:…

13 februari 2024