Nieuwsberichten,Persberichten

Burgemeester Weert DWARSe politicus van het jaar

26 oktober 2016

DWARS, GroenLinkse jongeren heeft op haar Najaarscongres in Breda de Weertse burgemeester Jos Heijmans (D66) uitgeroepen tot meest DWARSe Politicus van het Jaar. Heijmans kwam begin dit jaar in het nieuws omdat hij uitgeprocedeerde asielzoekers onderdak bood in zijn gemeente. DWARS reikt deze prijs jaarlijks uit aan een politicus die tegen de stroom in voor de goede zaak bleef staan.

Voorzitter Noortje Blokhuis legt deze keuze uit. “Politici kunnen een hoop waarden hebben en veel vertellen, maar ook het goede voorbeeld geven. Dat laatste heeft Jos Heijmans gedaan door asielzoekers die de deur waren gewezen onderdak te geven.”  Blokhuis vervolgt: “De keuze om uitgeprocedeerde asielzoekers op te vangen is niet vanzelfsprekend. Hiermee nam de burgemeester politieke en persoonlijke risico’s. Dat hij er dan toch voor gekozen heeft deze oorlogsvluchtelingen te helpen pleit enorm voor hem. Er zouden meer politici als Heijmans moeten zijn.”

De burgemeester nam de prijs graag in ontvangst. “Ik ben bijzonder trots op deze prijs en ik wil hem graag opdragen aan de vele vrijwilligers die rond deze familie staan”, aldus Heijmans op het congres.

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Politiek

Stem tegen de motie om de transgenderwet in te trekken!

Vandaag wordt er een motie van NSC en SGP in stemming gebracht, die oproept om de transgenderwet…

22 april 2024
Internationaal, Nieuwsberichten, Vereniging

Stemadvies Moties GroenLinks-congres

Op zaterdag 20 april houden GroenLinks en de PvdA hun congressen in Omnisport Apeldoorn. Op het…

19 april 2024
DWARS in de media, Internationaal, Nieuwsberichten

Rick in de media over apartheid en Israel-Palestina

Op vrijdag 5 april schoof Rick aan bij het Radio-1 programma Dit is de dag. Daar ging hij in…

08 april 2024