Persberichten

Burgemeester Weert DWARSe politicus van het jaar

26 oktober 2016

DWARS, GroenLinkse jongeren heeft op haar Najaarscongres in Breda de Weertse burgemeester Jos Heijmans (D66) uitgeroepen tot meest DWARSe Politicus van het Jaar. Heijmans kwam begin dit jaar in het nieuws omdat hij uitgeprocedeerde asielzoekers onderdak bood in zijn gemeente. DWARS reikt deze prijs jaarlijks uit aan een politicus die tegen de stroom in voor de goede zaak bleef staan.

Voorzitter Noortje Blokhuis legt deze keuze uit. “Politici kunnen een hoop waarden hebben en veel vertellen, maar ook het goede voorbeeld geven. Dat laatste heeft Jos Heijmans gedaan door asielzoekers die de deur waren gewezen onderdak te geven.”  Blokhuis vervolgt: “De keuze om uitgeprocedeerde asielzoekers op te vangen is niet vanzelfsprekend. Hiermee nam de burgemeester politieke en persoonlijke risico’s. Dat hij er dan toch voor gekozen heeft deze oorlogsvluchtelingen te helpen pleit enorm voor hem. Er zouden meer politici als Heijmans moeten zijn.”

De burgemeester nam de prijs graag in ontvangst. “Ik ben bijzonder trots op deze prijs en ik wil hem graag opdragen aan de vele vrijwilligers die rond deze familie staan”, aldus Heijmans op het congres.

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Persberichten

Politieke jongerenorganisaties doen oproep: denk aan jongeren tijdens lockdown

Oproep aan het demissionair kabinet: denk aan jongeren tijdens lockdown

CDJA, SGPJ, DWARS,…

26 november 2021
DWARS in de media, Nieuwsberichten, Persberichten

Brief aan de VVD

Na een beschamende week waarin de democratie een onmetelijke dreun heeft gekregen, dreigt de…

06 april 2021
Nieuwsberichten, Persberichten

GroenLinkse jongeren pleiten voor seksspeeltjes in het basispakket

DWARS, GroenLinkse Jongeren, pleit ervoor om seksspeeltjes op te nemen in het basispakket. “De…

01 april 2021