blog,nieuwsbericht

Het Leidse Verkameringsmanifest

26 november 2019

Het college in Leiden wil de regels rondom het verkameren veranderen. Het doel is om overlast, veroorzaakt door studenten in verkamerde woningen aan te pakken. Het college wil dit doen door straatgerichte quota in te stellen voor het aantal studentenhuizen, inpandige fietsenstallingen te verplichten, en naast elkaar liggende studentenhuizen te verbieden. Dit beleid veroorzaakt nu al problemen: tot wel duizend studenten zijn bang om hun thuis te verliezen. Terwijl het onzeker is dat zij daadwerkelijk overlast veroorzaken.

Daarom hebben wij een manifest geschreven, samen met de Jonge Democraten (D66), JOVD (VVD), en het CDJA (CDA). Hierin staan 9 eisen voor de gemeente Leiden die de Leidse studenten moeten beschermen tegen dit beleid.

Lees hieronder het manifest en de artikelen door Unity en het Leidsch Dagblad over ons manifest.

https://www.unity.nu/Artikelen/leiden/politieke-jongeren-verzetten-zich-tegen-verkameringsbeleid https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20191126_63070534/politieke-jongerenclubs-hekelen-beoogde-kamerregels-in-leiden

Leidse Verkameringsmanifest

Gerelateerd Nieuws

nieuwsbericht

Activiteiten in november

Afgelopen maand was er weer een ontzettend gezellige borrel, bedankt iedereen voor het komen! Ook ko…

01 november 2022
nieuwsbericht

Vacature Kascommissie

De algemene afdelingsvergadering komt eraan! Op deze AAV wordt ook weer een nieuwe Kascommissie verk…

23 oktober 2022
nieuwsbericht

Activiteiten in september

(English below)

Naast de Hippie BBQ die plaatsvond op 4 september, staan er nog meer activiteiten…

13 september 2022