blog,nieuwsbericht

Het Leidse Verkameringsmanifest

26 november 2019

Het college in Leiden wil de regels rondom het verkameren veranderen. Het doel is om overlast, veroorzaakt door studenten in verkamerde woningen aan te pakken. Het college wil dit doen door straatgerichte quota in te stellen voor het aantal studentenhuizen, inpandige fietsenstallingen te verplichten, en naast elkaar liggende studentenhuizen te verbieden. Dit beleid veroorzaakt nu al problemen: tot wel duizend studenten zijn bang om hun thuis te verliezen. Terwijl het onzeker is dat zij daadwerkelijk overlast veroorzaken.

Daarom hebben wij een manifest geschreven, samen met de Jonge Democraten (D66), JOVD (VVD), en het CDJA (CDA). Hierin staan 9 eisen voor de gemeente Leiden die de Leidse studenten moeten beschermen tegen dit beleid.

Lees hieronder het manifest en de artikelen door Unity en het Leidsch Dagblad over ons manifest.

https://www.unity.nu/Artikelen/leiden/politieke-jongeren-verzetten-zich-tegen-verkameringsbeleid https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20191126_63070534/politieke-jongerenclubs-hekelen-beoogde-kamerregels-in-leiden

Leidse Verkameringsmanifest

Gerelateerd Nieuws

nieuwsbericht

Een nieuw bestuur!

Tijdens de zomer-AAV is het nieuwe bestuur van DWARS Leiden-Haaglanden verkozen. Delfine is verkozen…

15 juni 2022
nieuwsbericht

Activiteiten in mei

Ook deze maand hebben we weer een heleboel leuke dingen gepland. Wil je meer informatie of wil je j…

12 mei 2022
nieuwsbericht

Activiteiten in april

Er is een nieuwe maand aangebroken en daarom ontvangen jullie opnieuw een overzicht van alle activit…

06 april 2022