blog,nieuwsbericht

Het Leidse Verkameringsmanifest

26 november 2019

Het college in Leiden wil de regels rondom het verkameren veranderen. Het doel is om overlast, veroorzaakt door studenten in verkamerde woningen aan te pakken. Het college wil dit doen door straatgerichte quota in te stellen voor het aantal studentenhuizen, inpandige fietsenstallingen te verplichten, en naast elkaar liggende studentenhuizen te verbieden. Dit beleid veroorzaakt nu al problemen: tot wel duizend studenten zijn bang om hun thuis te verliezen. Terwijl het onzeker is dat zij daadwerkelijk overlast veroorzaken.

Daarom hebben wij een manifest geschreven, samen met de Jonge Democraten (D66), JOVD (VVD), en het CDJA (CDA). Hierin staan 9 eisen voor de gemeente Leiden die de Leidse studenten moeten beschermen tegen dit beleid.

Lees hieronder het manifest en de artikelen door Unity en het Leidsch Dagblad over ons manifest.

https://www.unity.nu/Artikelen/leiden/politieke-jongeren-verzetten-zich-tegen-verkameringsbeleid https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20191126_63070534/politieke-jongerenclubs-hekelen-beoogde-kamerregels-in-leiden

Leidse Verkameringsmanifest

Gerelateerd Nieuws

nieuwsbericht

Lustrum 2024

Liefste DWARS’ers,

Met de blik op de toekomst zetten we ons iedere dag in voor een mooiere were…

25 maart 2024
nieuwsbericht

Campagnecommissie: meld je aan!

Wil jij je deze verkiezingen inzetten voor een groener en socialer Nederland? Word dan actief bij de…

17 augustus 2023
nieuwsbericht

Een nieuw bestuur

Op onze AAV op 14 juni is er een nieuw bestuur verkozen! Ontmoet Bestuur Nuijten: Alexander als…

05 juli 2023