blog,nieuwsbericht

Het Leidse Verkameringsmanifest

26 november 2019

Het college in Leiden wil de regels rondom het verkameren veranderen. Het doel is om overlast, veroorzaakt door studenten in verkamerde woningen aan te pakken. Het college wil dit doen door straatgerichte quota in te stellen voor het aantal studentenhuizen, inpandige fietsenstallingen te verplichten, en naast elkaar liggende studentenhuizen te verbieden. Dit beleid veroorzaakt nu al problemen: tot wel duizend studenten zijn bang om hun thuis te verliezen. Terwijl het onzeker is dat zij daadwerkelijk overlast veroorzaken.

Daarom hebben wij een manifest geschreven, samen met de Jonge Democraten (D66), JOVD (VVD), en het CDJA (CDA). Hierin staan 9 eisen voor de gemeente Leiden die de Leidse studenten moeten beschermen tegen dit beleid.

Lees hieronder het manifest en de artikelen door Unity en het Leidsch Dagblad over ons manifest.

https://www.unity.nu/Artikelen/leiden/politieke-jongeren-verzetten-zich-tegen-verkameringsbeleid https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20191126_63070534/politieke-jongerenclubs-hekelen-beoogde-kamerregels-in-leiden

Leidse Verkameringsmanifest

Gerelateerd Nieuws

nieuwsbericht

Aankomende activiteiten

In februari:

8 februari | Huis-aan-huistraining

10 februari | Thema-avond ‘Water en Natuur’

07 februari 2023
nieuwsbericht

DWARS bij DUWO

(English below)

Veel van jullie zullen vorig jaar van studentenwoningcorporatie DUWO gehoord hebb…

19 januari 2023
nieuwsbericht

Fotowedstrijd Paarse Vrijdag

Op vrijdag 10 december is het zover… Paarse Vrijdag! Als DWARS vinden wij het heel belangrijk dat …

30 november 2022