Huidig bestuur

Voorzitter: Delfine Rood | voorzitter.leiden-haaglanden@dwars.org

Hoi lieve DWARSers,

Ik ben Delfine Rood en op de afgelopen afdelingsvergadering heb ik de eer gekregen om jullie voorzitter te mogen worden! Ik ben 20 jaar en ik studeer International Relations and Organisations in Den Haag. Ik ben tot nu toe op verschillende plekken bij DWARS en GroenLinks actief geweest. Zo ben ik bij de Internationale Activiteiten Commissie van DWARS lid geweest. Verder ben ik ook co-wijkcaptain van mijn stadsdeel Escamp bij GroenLinks Den Haag. Mijn hobby’s zijn fictie lezen, breien en van alles en nog wat bakken! Ik kijk er naar uit om jullie bij de activiteiten te zien, stuur me vooral een berichtje met vragen, suggesties of gewoon om gezellig te babbelen!

Secretaris: Marieke Zomerdijk | secretaris.leiden-haaglanden@dwars.org

Hoi allemaal! Mijn naam is Marieke en ik kom uit Alkmaar, maar woon nu ongeveer twee jaar in Leiden. Ik studeer hier Criminologie. Ik ben ook twee jaar lid bij DWARS en was hiervoor lid van de ScholingsCommissie. In mijn vrije tijd spreek ik vooral af met vrienden, werk ik in een broodjeszaak of kijk ik gewoon een goede serie. Ik heb heel veel zin in dit jaar, ik hoop zoveel mogelijk van jullie te leren kennen! Mocht je een vraag hebben of gewoon even kletsen kun je me dus altijd mailen.

Penningmeester: Wietse van den Bos | penningmeester.leiden-haaglanden@dwars.org

Hoi! Ik ben Wietse van den Bos. 24 jaar oud, trotse Hagenaar (mooie stad achter de duinen). Ik ben vereerd om dit jaar de penningmeester van DWARS Leiden-Haaglanden te zijn! Daarnaast ben ik dit jaar ook onderdeel van de zoekcommissie, dus als je graag een functie binnen DWARS wil krijgen, hit me up!

Ik ben ondertussen iets van 3 jaar actief bij DWARS, waar ik onder andere in de congrescommissie, de kascommissie en programmacommissie van Leiden-Haaglanden heb gezeten. Mijn dagen besteed ik als ambtenaar bij de Autoriteit Consument en Markt. In mijn vrije tijd lees ik graag, ik hou van lekker koken op z’n tijd en probeer fit te blijven dor hard te lopen. Verder ben ik een enorme nerd, dus kan je me ook gelukkig maken met lekker nerden over economische filosofie, geschiedenis, Excel, of eigenlijk wat je maar wil zolang je maar fijn geobsedeerd bent.

Ik ben de afgelopen jaren enorm van DWARS en van DWARSers gaan houden, dus als je vragen hebt of gewoon over een random DWARS onderwerp wil kletsen hoor ik graag van je!

Bestuurslid Promotie & Ledenwerving: Soesha Sandker| promoledenwerving.leiden-haaglanden@dwars.org

Hoi! Ik ben Soesha, 19, oorspronkelijk kom ik uit Utrecht maar woon nu al weer een tijdje in Den Haag. Ik zit momenteel in mijn derde jaar European Studies aan de Haagse Hogeschool. Als kinds af aan heb ik mij altijd al geïnteresseerd en bemoeid met de wereld om mij heen. In mijn vrije tijd speel ik graag piano, lees ik graag, ga ik 2e hands winkeltjes af of ben ik van alles en nog wat bezig. Dit gaat mijn 2e bestuursjaar worden, ik heb er erg veel zin in en ik hoop jullie ook! Tot op een activiteit!

Algemeen bestuurslid: Tom Twigt | algemeen.bestuurslid.leiden-haaglanden@dwars.org

Mijn naam is Tom Twigt, een 24-jarige student Offshore Engineering aan de TU Delft, woonachtig in Delfgauw, net over de gemeentelijke grens met Delft. Na mijn bachelor werktuigbouwkunde heb ik besloten om me in mijn carrière te focussen op de energietransitie, en na mijn studie wil ik dan ook de offshore wind industrie in. In mijn vrije tijd kijk ik formule 1 en lees ik veel. Daarnaast houd ik er van om lekker te koken, en om dit te combineren met een goede wijn.

Een paar jaar terug heb ik als fulltime penningmeester van mijn studentenvereniging (DSB) al ervaring opgedaan met het runnen van een vereniging. Daarnaast heb ik op mijn studentenvereniging ervaring opgedaan met het organiseren van grote feesten, debattoernooien, ouderdagen, sportdagen, diners, vakanties en nog veel meer.

Aan het begin van 2022 ben ik lid geworden van DWARS (en GroenLinks). Ik was al langer geïnteresseerd in de politiek, maar hoe meer ik me er in ben gaan verdiepen hoe meer ik zie dat we in het huidige systeem van onbegrensd kapitalisme mens en milieu uitbuiten voor wat extra geld voor de vermogenden of wat extra consumentisme. GroenLinks is de partij die dit voor mij het beste aankaart en probeert dit system te veranderen.

In mijn bestuursjaar bij DWARS lijkt het me leuk om activiteiten te organiseren die ongelijkheid aankaarten, zodat ik er zelf meer over kan leren en om meer mensen te ontmoeten met dezelfde interesses.

Algemeen bestuurslid: Stein Jonker | algemeen.bestuurslid.leiden-haaglanden@dwars.org

Mijn naam is Stein Jonker en dit jaar ben ik algemeen bestuurslid voor DWARS Leiden-haaglanden. Ik ben zeventien en ben al een tijdje lid maar kon door corona weinig doen om mij in te zetten voor deze prachtige organisatie. Nu we (hopelijk) het ergste van de pandemie achter de rug hebben en activiteiten weer fysiek kunnen plaatsvinden ben ik begonnen met artikelen schrijven voor OverDwars, ben ik bij de commissie economie gegaan en nu dus verkozen tot algemeen bestuurslid :). Daarnaast ben ik ook constant bezig met bestuurlijke vraagstukken bij mijn studie: Bestuurskunde aan de Hogeschool van Amsterdam, waar ik vanaf September aan mijn eerste jaar begin. Het bestuursjaar is een goede leerschool omdat ik de daar opgedane kennis hier in de praktijk kan toepassen. Naast dit alles heb ik natuurlijk ook hobby’s: ik lees graag, schrijf gedichten en speel en schrijf graag mijn eigen nummers voor op de gitaar. Heb je een vraag, wil je meer weten over onze afdeling of wil je gewoon even kletsen? Schroom dan niet om contact op te nemen! Wij hebben super veel zin om te strijden voor een groener en eerlijker Leiden-haaglanden.

Voltallig bestuur

Eerste rij, van links naar rechts: Marieke Zomerdijk, Delfine Rood, Wietse van den Bos.

Tweede rij, van links naar rechts: Tom Twigt, Soesha Sandker, Stein Jonker.