Huidig bestuur

Voltallig bestuur

Van links naar rechts: Mats Kooge, Zaare Molenaar, Alexander Nuijten, Aislinn Hughes en Wietse van den Bos.

Alexander Nuijten

Voorzitter | voorzitter.leiden-haaglanden@dwars.org

Hoi! Mijn naam is Alexander Nuijten, ik ben 21 jaar oud en ik kom uit het prachtige Antwerpen. Ik woon nu al drie jaar in Leiden waar ik geschiedenis studeer. Verder hou ik van een goede wandeling en kunst. Ik ben daarom dan ook vaak in het museum te vinden.

In de relatief korte tijd dat ik actief ben bij DWARS heb ik mogen ontdekken hoe fijn het is om je met deze leuke mensen in te zetten voor een groenere, socialere en inclusievere toekomst. Ik ben daarom ook erg vereerd om dit jaar voorzitter te zijn van onze mooie afdeling en in onze regio de DWARSe waarden uit te dragen.

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties of wil je gewoon graag eens kletsen, stuur me dan vooral een berichtje of spreek me aan op een activiteit! Daarnaast kun je onze afdeling ook altijd via mail bereiken. Ik hoop je snel te ontmoeten!

Wietse van den Bos

Penningmeester | penningmeester.leiden-haaglanden@dwars.org

Hoi! Ik ben Wietse van den Bos. 25 jaar oud, trotse Hagenaar (mooie stad achter de duinen). Ik ben vereerd om dit jaar de penningmeester van DWARS Leiden-Haaglanden te zijn! Daarnaast ben ik dit jaar ook onderdeel van de zoekcommissie, dus als je graag een functie binnen DWARS wil krijgen, hit me up!

Ik ben ondertussen iets van 4 jaar actief bij DWARS, waar ik onder andere in de congrescommissie, de kascommissie en programmacommissie van Leiden-Haaglanden heb gezeten. Mijn dagen besteed ik als ambtenaar bij de Autoriteit Consument en Markt. In mijn vrije tijd lees ik graag, ik hou van lekker koken op z’n tijd en probeer fit te blijven dor hard te lopen. Verder ben ik een enorme nerd, dus kan je me ook gelukkig maken met lekker nerden over economische filosofie, geschiedenis, Excel, of eigenlijk wat je maar wil zolang je maar fijn geobsedeerd bent.

Ik ben de afgelopen jaren enorm van DWARS en van DWARSers gaan houden, dus als je vragen hebt of gewoon over een random DWARS onderwerp wil kletsen hoor ik graag van je!

Aislinn Hughes

Bestuurslid Promotie & Ledenwerving | promoledenwerving.leiden-haaglanden@dwars.org

Bonjour besties! Mijn naam is Aislinn, ik ben 23 en woon en studeer in het pittoreske Leiden. Oorspronkelijk kom ik uit een aanhangsel van Utrecht, en desondanks ik daar vertrokken ben voor mijn studie sta ik ook bekend als commissietijger, wat betekent dat je me alsnog vaak kan vinden op het DWARS pand in Utrecht. Daarnaast sta ik wederom bekend om mijn overvolle agenda, gezien ik mijn Master International Relations combineer met activiteiten bij FYEG (Federation of Young European Greens), de NJR (Nationale Jeugdraad), EU&U en nog een aantal andere organisaties. Ook doe ik vrijwilligerswerk bij SeniorenStudent en het European Solidarity Corps.

Het afgelopen semester heb ik stage gelopen bij de Tweede Kamerfractie van GroenLinks, waar ik de portefeuille circulaire economie en milieu heb mogen waarnemen. Ook heb meegewerkt aan de sociale media van GroenLinks, en heb ik de campagne van de Eerste Kamer verkiezingen mogen ondersteunen, dus ik sta zeker te popelen om met de aankomende verkiezingen te zorgen dat we een groter mandaat krijgen in Den Haag om zo een verschil te maken in dit land.

In mijn vrije tijd (als ik die heb) kan je me vinden in een pub waar ik waarschijnlijk aan het schreeuwen ben tegen de televisie als Liverpool of het Ierse rugbyteam speelt, of in een café waar ik matcha lattes achteroversla terwijl ik aan mijn Spotify afspeellijsten sleutel of mijn Goodreads lijst aan het inkorten ben. Ik kijk er heel erg naar uit om nieuwe en oude gezichten te zien op de activiteiten, en om mijn persoonlijke agenda voort te zetten zodat iedereen het woord ‘slay’ overmatig gebruikt. Kusjes en hopelijk tot snel!

Zaare Molenaar

Algemeen Bestuurslid | algemeen.bestuurslid.leiden-haaglanden@dwars.org

Mijn naam is Zaare molenaar en dit jaar ben ik Algemeen bestuurslid voor DWARS Leiden-Haaglanden. Ik ben geboren en getogen in de prachtige stad Delft. Ik heb mij aan het begin van 2020 aangesloten bij deze organisatie en sindsdien is maakt DWARS onderdeel uit van mijn leven.

Mijn grootste passie binnen DWARS is het streven naar een inclusief feminisme. Als vrouw zijnde ben ik mij altijd al bewust geweest van de ongelijkheden en onrechtvaardigheden die nog steeds spelen in onze maatschappij. Ik vind het dan ook ontzettend belangrijk om mij actief in te zetten voor een gelijkwaardigheid tussen mensen en daarbij te kijken naar vraagstukken die wellicht minder vaak besproken worden.

Naast mijn politieke idealen, heb ik ook diverse andere interesses waar ik mijn vrije tijd mee vul. Zo ben ik een groot liefhebber van muziek, en dan voornamelijk de wat meer klassieke genres zoals Vivaldi, maar ook de rockmuziek van Alice Cooper kan ik waarderen. Verder heb ik een enorme passie voor geschiedenis.

In mijn bestuurjaar als Algemeen bestuurslid voor DWARS Leiden-Haaglanden is mijn doel om de organisatie te transformeren naar een groenere, socialere en inclusievere vereniging. Als Algemeen bestuurslid ben ik vastberaden om deze visie in praktijk te brengen. Ik ben enthousiast en gedreven om samen te werken met alle leden en het bestuur om onze organisatie tot een groenere, socialere en inclusievere vereniging te maken.

Mocht je vragen hebben over mijn werkzaamheden of wil je gewoon eens gezellig kletsen over politiek of wellicht iets anders, dan ben je van harte welkom om mij te mailen. Ik sta altijd open voor nieuwe verbindingen en gesprekken!

Mats Kooge

Secretaris | secretaris.leiden-haaglanden@dwars.org

Ik ben Mats Kooge, 25 jaar en opgegroeid in het mooie Alkmaar. Inmiddels woon ik alweer een jaartje of vijf in Leiden en heb ik de studie Geschiedenis en Internationale Betrekkingen met plezier doorlopen. Uiteindelijk ben ik in mijn laatste studiejaar actief geworden bij DWARS. Na het leuke leertraject DWARS 101 was ik vooral actief met de Commissie Internationaal.

In deze relatief korte tijd heb ik vele waardevolle ervaringen opgedaan. Naast alle gezellige borrels waren enkele bijzondere momenten voor mij het vrijwilligen bij het grootse GroenLinks Congres 2023 waar ik enorm veel leuke mensen heb gesproken, en het bijwonen van het eerste grote event van de International Foundation GroenLinks (IFG). Ook het bezoek aan de Tweede Kamer met DWARS 101 was er een, waarna wij eenmaal buiten onze zojuist geleerde campagnetechnieken meteen in de praktijk brachten met een groepje demonstranten. Het organiseren en presenteren van de DWARS debatavond ‘Pacifisme vs. Imperialisme’ mag ook niet ontbreken, waarbij wij bespraken hoe om te gaan met de oorlog in Oekraïne met Europarlementariër Tineke Strik, expert van Clingendael Niels Drost en Oekraïne-expert Maurits Foorthuis. Tot slot was het langs de deuren gaan bij de Provinciale Statenverkiezingen door de wijken van Leiden dit jaar een ervaring die ik iedereen zou aanbevelen!

Voor mij zijn bezigheden om te ontspannen op de piano pingelen, boeken lezen (wel non-fictie) en een rondje hardlopen langs de singel van Leiden. Mijn interesses liggen vooral bij geopolitiek, wereldgeschiedenis en vreemde talen. Stuur vooral een appje/mailtje bij de minste of geringste vraag die je te boven komt!

DWARS