Belangrijke samenwerkingen

Over de jaren heen heeft onze afdeling met verschillende organisaties samengewerkt. Zo hebben we al lange tijd een goede band met lokale afdelingen van andere linkse en progressieve PJO’s, waar we regelmatig Links Lullen, later Progressief Lullen mee hebben georganiseerd. In dit lustrumjaar bedanken we dan ook de lokale afdelingen van de JS ROOD, P!NK, en de JD voor de leuke samenwerking.

Daarnaast hebben we een fijne band met de grote lokale GroenLinks-afdelingen in onze afdeling: we komen regelmatig over de vloer bij GroenLinks Delft, Den Haag en Leiden, maar wisten jullie dat we ook al jaren een buddy afdeling hebben? Elk jaar kiest het bestuur een kleinere GroenLinks-afdeling om meer mee samen te werken en de stem van jongeren te vergroten binnen die afdeling. Zo zijn bijvoorbeeld al Zoetermeer en Zuidplas buddy’s geweest.

Daarnaast organiseren we ook regelmatig activiteiten met andere organisaties die ons DWARSe gedachtegoed delen. Dat zijn er te veel om op te noemen, maar we willen ook deze organisaties allemaal bedanken voor de leuke samenwerkingen! Welke leuke samenwerkingen uit de afgelopen tien jaar denk jij graag aan terug? Of welke zie je graag nog tegemoet in de komende tien jaar? Laat het weten in de comments!

β€œWat er voor mij echt uitspringt in mijn tijd bij DWARS Leiden-Haaglanden is de samenwerkingen met andere politieke jongerenorganisaties, specifiek een gesprek met de wethouder Wonen in Leiden over verkamering met de JOVD en JD.”