Tradities

In de tien jaar dat onze afdeling in de huidige vorm bestaat, zijn er best veel mooie tradities ontstaan. De meeste bekende die elk jaar terugkomen zijn de eendwijding (de penningmeester adopteert dan een eend), de hippiebarbecue (veganistisch BBQén als eerste activiteit van het jaar) en CommieKlaas, waar dobbelen voor cadeautjes en pepernoten eten. Ook wandelen we bijna elk jaar met een van onze huisbiologen DWARS door de duinen, en vergeet natuurlijk niet Progressief Lullen waar we samen met Pink, de JS en JD lekker kletsen over allerlei stellingen. Met onze vrienden van Rotterdam-Rijnmond wordt soms nog een potluck georganiseerd en vieren we DWERST, en soms wordt er zelfs een weekend gekampeerd samen! Tijdens het politiek schoenzetten gaan we de straat om op mensen te vragen wat hun politieke wensen zijn voor het volgende jaar. Deze bieden we daarna aan de gemeentefractie en/of provinciale fractie.

Een paar quotes van DWARSers over de tradities van onze afdeling:

“Ik heb veel leuke herinneringen aan de afdeling. Bijvoorbeeld de Commieklaas, die toen online werd gehouden wegens Corona, zijn we als bestuur door weer en wind half Zuid-Holland door gereisd om Commieklaas pakketjes af te leveren bij alle leden, zodat iedereen online kon aansluiten en hun cadeautjes kon uitpakken”

“Mijn favoriete traditie van Leiden-Haaglanden is de Eendwijding! Het is uniek voor Leiden-Haaglanden als traditie, en verbindt de afdeling met lokale dierenverzorgers in de provincie en het is altijd een leuk uitje voor een goed doel. En de naam is altijd weer spannend!”