blog,nieuwsbericht

Solicitaties afdelingsbestuur en insturen amendementen en moties

10 oktober 2019

De Algemene Afdelingsvergadering komt eraan op 15 januari! Op deze AAV worden ook weer een aantal nieuwe bestuursleden gekozen voor het komende halfjaar. Het bestuur zorgt voor het dagelijkse functioneren van de afdeling. Ze organiseren de activiteiten, onderhouden interne en externe contacten en zorgen dat de leden zich zo goed mogelijk kunnen ontplooien bij DWARS. Eens in de twee weken is er een bestuursvergadering en de andere week is meestal een activiteit, je bent er dus in ieder geval een avond in de week mee bezig.

Ervaring is geen probleem, we zijn vooral op zoek naar enthousiaste mensen die graag iets voor de afdeling willen betekenen. Je leert de afdeling en de hele organisatie snel beter kennen en doet zo de nodige kennis op.

We zoeken mensen voor de volgende functies:

  • Promotie en Ledenwerving
  • Algemeen bestuurslid (3 mensen)

Functiebeschrijving: Promotie en Ledenwerving

Als bestuurslid promotie en ledenwerving breng je alle activiteiten, evenementen en acties onder de aandacht van leden. Jij beheert de bestuurstelefoon en bent verantwoordelijk voor de social media (Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat) van de afdeling. Jij zorgt dus dat de leden op de hoogte zijn van de activiteiten en dat ze hier enthousiast voor worden! Op activiteiten voor nieuwe leden en wervingsevenmenten overzie jij dat mensen de juiste informatie krijgen en betrokken raken bij de afdeling. Dit doe je in samenwerking met de andere bestuursleden, maar jij bent verantwoordelijk binnen het bestuur.

! Bij deze functie kun je je ook kandidaat stellen voor vice-voorzitter. Als vice-voorzitter ben je verantwoordelijk voor het leiden van de bestuursvergaderingen en activiteiten wanneer de voorzitter niet aanwezig kan zijn. In principe heeft dit geen extra tijdsinvestering. Lijkt het je leuk om vice-voorzitter te worden? Zet dan een kort stukje in je motivatiebrief waarom jij als vice-voorzitter verkozen moet worden!

Functiebeschrijving: Algemeen Bestuurslid

Als algemeen bestuurslid ben je een beetje een allesdoener. Je helpt de andere bestuursleden wanneer en waar dat nodig is. Je houdt je dus bezig met het organiseren van activiteiten, maar er zijn mogelijkheden om andere portefeuilles erbij te nemen en je dus breed in te zetten binnen het bestuur.

! Bij deze functie kun je je ook kandidaat stellen voor vice-voorzitter. Als vice-voorzitter ben je verantwoordelijk voor het leiden van de bestuursvergaderingen en activiteiten wanneer de voorzitter niet aanwezig kan zijn. In principe heeft dit geen extra tijdsinvestering. Lijkt het je leuk om vice-voorzitter te worden? Zet dan een kort stukje in je motivatiebrief waarom jij als vice-voorzitter verkozen moet worden!

Daarnaast stellen we ook een nieuwe KasCommissie (KasCo) (2-4 leden) aan. De KasCo controleert het financiële beleid van de afdeling. Ze komen tweemaal per jaar bijeen voor een informele meeting met pizza! Lijkt het je leuk om actief te worden binnen de afdeling maar vind je bestuur een te grote taak? Vind je het leuk om met geld bezig te zijn en houd je van rekenen? Kom dan bij de KasCo van DWARS Leiden-Haaglanden.

Lijkt dit je leuk? Stuur dan een berichtje naar de huidige voorzitter Rianne Pfieffers (voorzitter.leiden-haaglanden[at]https://dwars.org)! Voor algemene vragen over wat een functie inhoudt kun je ook contact opnemen met degene die de functie nu heeft. Solliciteren kan door een motivatiebrief te schrijven waarin je jezelf voorstelt, relevante ervaring als je die hebt en waarom je graag in het bestuur van DWARS Leiden-Haaglanden zou willen. Deze brief kun je tot mailen naar voorzitter.leiden-haaglanden[at]https://dwars.org. De deadline voor de sollicitaties is 21 december.

 

Ook kunnen vanaf nu amendementen en moties worden ingediend via het daarvoor bedoelde formulier die hieronder te vinden is.

Gerelateerd Nieuws

nieuwsbericht

Lustrum 2024

Liefste DWARS’ers,

Met de blik op de toekomst zetten we ons iedere dag in voor een mooiere were…

25 maart 2024
nieuwsbericht

Campagnecommissie: meld je aan!

Wil jij je deze verkiezingen inzetten voor een groener en socialer Nederland? Word dan actief bij de…

17 augustus 2023
nieuwsbericht

Een nieuw bestuur

Op onze AAV op 14 juni is er een nieuw bestuur verkozen! Ontmoet Bestuur Nuijten: Alexander als…

05 juli 2023