nieuwsbericht

DWARS verjongt de Provincie!

26 november 2018

GroenLinkse jongeren verjongen kandidatenlijst GroenLinks Zuid-Holland

Delft, 25 november 2018 — Op de algemene ledenvergadering van GroenLinks Zuid-Holland de kandidatenlijst voor de Provinciale Staten ingestemd.

Waar jongeren voorheen steeds minder interesse toonden in de politiek doen de jongeren van GroenLinks Zuid-Holland actiever mee dan ooit. De twee afdelingen van de jongerenorganisatie, DWARS Leiden-Haaglanden en DWARS Rotterdam-Rijnmond, hebben in totaal tien jongere kandidaten op de lijst weten te stemmen.

“Dit is een resultaat waar ik niet van had durven dromen. Tien jonge kandidaten in de top 20 van GroenLinks Zuid-Holland bewijst maar weer dat politiek echt wel leeft onder de jongeren. Ik zet mij als jongere in de politiek in om onze stem te laten horen en GroenLinks laat zien dat er ook naar ons geluisterd wordt.” aldus Stein Smit, voorzitter van de afdeling Leiden-Haaglanden.

De jonge kandidaten geven aan zich dan ook in 2019 zeer actief inzetten bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Deze verkiezing heeft gemiddeld een lage opkomst onder jongeren en de kandidaten willen daar met deze lijst verandering in brengen.

Gerelateerd Nieuws

nieuwsbericht

Een nieuw bestuur!

Tijdens de zomer-AAV is het nieuwe bestuur van DWARS Leiden-Haaglanden verkozen. Delfine is verkozen…

15 juni 2022
nieuwsbericht

Activiteiten in mei

Ook deze maand hebben we weer een heleboel leuke dingen gepland. Wil je meer informatie of wil je j…

12 mei 2022
nieuwsbericht

Activiteiten in april

Er is een nieuwe maand aangebroken en daarom ontvangen jullie opnieuw een overzicht van alle activit…

06 april 2022