nieuwsbericht

DWARS verjongt de Provincie!

26 november 2018

GroenLinkse jongeren verjongen kandidatenlijst GroenLinks Zuid-Holland

Delft, 25 november 2018 — Op de algemene ledenvergadering van GroenLinks Zuid-Holland de kandidatenlijst voor de Provinciale Staten ingestemd.

Waar jongeren voorheen steeds minder interesse toonden in de politiek doen de jongeren van GroenLinks Zuid-Holland actiever mee dan ooit. De twee afdelingen van de jongerenorganisatie, DWARS Leiden-Haaglanden en DWARS Rotterdam-Rijnmond, hebben in totaal tien jongere kandidaten op de lijst weten te stemmen.

“Dit is een resultaat waar ik niet van had durven dromen. Tien jonge kandidaten in de top 20 van GroenLinks Zuid-Holland bewijst maar weer dat politiek echt wel leeft onder de jongeren. Ik zet mij als jongere in de politiek in om onze stem te laten horen en GroenLinks laat zien dat er ook naar ons geluisterd wordt.” aldus Stein Smit, voorzitter van de afdeling Leiden-Haaglanden.

De jonge kandidaten geven aan zich dan ook in 2019 zeer actief inzetten bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Deze verkiezing heeft gemiddeld een lage opkomst onder jongeren en de kandidaten willen daar met deze lijst verandering in brengen.

Gerelateerd Nieuws

nieuwsbericht

Aankomende activiteiten

In februari:

8 februari | Huis-aan-huistraining

10 februari | Thema-avond ‘Water en Natuur’

07 februari 2023
nieuwsbericht

DWARS bij DUWO

(English below)

Veel van jullie zullen vorig jaar van studentenwoningcorporatie DUWO gehoord hebb…

19 januari 2023
nieuwsbericht

Fotowedstrijd Paarse Vrijdag

Op vrijdag 10 december is het zover… Paarse Vrijdag! Als DWARS vinden wij het heel belangrijk dat …

30 november 2022