nieuwsbericht

DWARS verjongt de Provincie!

26 november 2018

GroenLinkse jongeren verjongen kandidatenlijst GroenLinks Zuid-Holland

Delft, 25 november 2018 — Op de algemene ledenvergadering van GroenLinks Zuid-Holland de kandidatenlijst voor de Provinciale Staten ingestemd.

Waar jongeren voorheen steeds minder interesse toonden in de politiek doen de jongeren van GroenLinks Zuid-Holland actiever mee dan ooit. De twee afdelingen van de jongerenorganisatie, DWARS Leiden-Haaglanden en DWARS Rotterdam-Rijnmond, hebben in totaal tien jongere kandidaten op de lijst weten te stemmen.

“Dit is een resultaat waar ik niet van had durven dromen. Tien jonge kandidaten in de top 20 van GroenLinks Zuid-Holland bewijst maar weer dat politiek echt wel leeft onder de jongeren. Ik zet mij als jongere in de politiek in om onze stem te laten horen en GroenLinks laat zien dat er ook naar ons geluisterd wordt.” aldus Stein Smit, voorzitter van de afdeling Leiden-Haaglanden.

De jonge kandidaten geven aan zich dan ook in 2019 zeer actief inzetten bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Deze verkiezing heeft gemiddeld een lage opkomst onder jongeren en de kandidaten willen daar met deze lijst verandering in brengen.

Gerelateerd Nieuws

nieuwsbericht

Lustrum 2024

Liefste DWARS’ers,

Met de blik op de toekomst zetten we ons iedere dag in voor een mooiere were…

25 maart 2024
nieuwsbericht

Campagnecommissie: meld je aan!

Wil jij je deze verkiezingen inzetten voor een groener en socialer Nederland? Word dan actief bij de…

17 augustus 2023
nieuwsbericht

Een nieuw bestuur

Op onze AAV op 14 juni is er een nieuw bestuur verkozen! Ontmoet Bestuur Nuijten: Alexander als…

05 juli 2023