interviews,nieuwsbericht

Interview met Maurice Knijnenburg #4 GroenLinks Noordwijk

17 november 2018

DWARS Leiden-Haaglanden vindt het belangrijk om jongeren in de gemeenteraad te krijgen. 21 november zijn de gemeenteraadsverkiezingen voor de gemeente Noordwijk, en 21-jarige DWARSer Maurice Knijnenburg staat op plek 4 voor GroenLinks. Vandaag helpen wij bij het flyeren in de nieuwe gemeente en interviewen we Maurice.

 

Kun je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Maurice. Ik studeer politicologie in Leiden. Mijn hobby’s zijn schaatsen, tennissen en met vrienden leuke dingen doen. Tussendoor zet ik me in voor jongerenvrijwilligerswerk, en ik loop stage in het gemeentehuis.

Hoe ben je bij DWARS terechtgekomen?

Ik zit eigenlijk pas sinds 1 januari bij DWARS, dat was mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar. Pas sinds elf maanden dus. De standpunten van GroenLinks hebben me altijd al aangestaan. Ik studeer politicologie, dus ik ben best politiek geëngageerd. De gemeenteraadsverkiezingen kwamen eraan en ik zag een mooie kans om iets voor de jeugd voor elkaar te krijgen in de gemeente Noordwijk.

Wat ga jij doen als je in de gemeenteraad komt?

Ik ga me inzetten voor jongerenbelangen. Het is bijvoorbeeld onbetaalbaar om hier te wonen als student, dus als ik het huis uit ga zal ik naar een andere plek moeten verhuizen.

Waarom moeten de mensen in Noordwijk op jou stemmen?

Ik woon al achttien jaar op deze plek, het is hier fantastisch. Ik ken de plek goed, ik ben hier geworteld. Ik ben betrokken bij de samenleving en zet me hier ook actief voor in. Ik vind het belangrijk dat er toekomstgericht beleid doorgevoerd wordt, vooral als het gaat om klimaatverandering. De politiek praat over jongeren, maar niet mét jongeren. Jongeren zijn over het algemeen idealistischer en hebben een jongere blik, dus dat is sowieso handig in de politiek. Het is belangrijk dat jongeren vertegenwoordigd worden in de gemeente. Niet alleen binnen GroenLinks, maar ook bij andere partijen. We hebben allemaal één doel, en dat is mooie gemeente.

Vandaag zijn we als DWARS bij de laatste huis-aan-huisactie van de campagne en helpen we het team van GroenLinks Noordwijk bij het flyeren! We wensen Maurice en de anderen heel veel succes bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Gerelateerd Nieuws

nieuwsbericht

Een nieuw bestuur!

Tijdens de zomer-AAV is het nieuwe bestuur van DWARS Leiden-Haaglanden verkozen. Delfine is verkozen…

15 juni 2022
nieuwsbericht

Activiteiten in mei

Ook deze maand hebben we weer een heleboel leuke dingen gepland. Wil je meer informatie of wil je j…

12 mei 2022
nieuwsbericht

Activiteiten in april

Er is een nieuwe maand aangebroken en daarom ontvangen jullie opnieuw een overzicht van alle activit…

06 april 2022