nieuwsbericht

Haagse organisaties slaan handen ineen bij protest tegen de invloed van Shell in de gemeente

02 september 2018

DEN HAAG – Aanstaande maandag organiseren diverse Haagse organisaties een protest tegen de toetreding van Shell-CEO Marjan van Loon tot The Hague Economic Board (THEB). Van Loon zou met haar aantreden advies gaan geven over de energietransitie binnen de gemeente.

De organisaties Den Haag Fossielvrij, DWARS Leiden-Haaglanden en andere lokale politieke jongerenorganisaties vinden dit een zorgelijke ontwikkeling. Zij vrezen dat de partijdigheid van het nieuwe lid de energietransitie in de weg gaat staan. “Shell stelt haar eigen bedrijfsbelang voorop,” aldus Stein Smit, voorzitter van de Haagse tak van de GroenLinks-jongeren DWARS. “En dit bedrijfsbelang staat haaks op het streven naar een energietransitie en werken aan een duurzaam Den Haag.”

Het protest, dat in de ochtend tussen 8 en 10 plaats zal vinden, zal de ambtenaren vragen om over een opblaasbare oliebuis te klimmen om het stadhuis te betreden. Daarnaast kunnen ambtenaren op de foto met een bord ‘Ik werk voor Den Haag, niet voor Shell’ en delen met de hashtag #IkwerknietvoorShell.

Gerelateerd Nieuws

nieuwsbericht

Aankomende activiteiten

In februari:

8 februari | Huis-aan-huistraining

10 februari | Thema-avond ‘Water en Natuur’

07 februari 2023
nieuwsbericht

DWARS bij DUWO

(English below)

Veel van jullie zullen vorig jaar van studentenwoningcorporatie DUWO gehoord hebb…

19 januari 2023
nieuwsbericht

Fotowedstrijd Paarse Vrijdag

Op vrijdag 10 december is het zover… Paarse Vrijdag! Als DWARS vinden wij het heel belangrijk dat …

30 november 2022