nieuwsbericht

Haagse organisaties slaan handen ineen bij protest tegen de invloed van Shell in de gemeente

02 september 2018

DEN HAAG – Aanstaande maandag organiseren diverse Haagse organisaties een protest tegen de toetreding van Shell-CEO Marjan van Loon tot The Hague Economic Board (THEB). Van Loon zou met haar aantreden advies gaan geven over de energietransitie binnen de gemeente.

De organisaties Den Haag Fossielvrij, DWARS Leiden-Haaglanden en andere lokale politieke jongerenorganisaties vinden dit een zorgelijke ontwikkeling. Zij vrezen dat de partijdigheid van het nieuwe lid de energietransitie in de weg gaat staan. “Shell stelt haar eigen bedrijfsbelang voorop,” aldus Stein Smit, voorzitter van de Haagse tak van de GroenLinks-jongeren DWARS. “En dit bedrijfsbelang staat haaks op het streven naar een energietransitie en werken aan een duurzaam Den Haag.”

Het protest, dat in de ochtend tussen 8 en 10 plaats zal vinden, zal de ambtenaren vragen om over een opblaasbare oliebuis te klimmen om het stadhuis te betreden. Daarnaast kunnen ambtenaren op de foto met een bord ‘Ik werk voor Den Haag, niet voor Shell’ en delen met de hashtag #IkwerknietvoorShell.

Gerelateerd Nieuws

nieuwsbericht

Activiteiten in september

(English below)

Naast de Hippie BBQ die plaatsvond op 4 september, staan er nog meer activiteiten…

13 september 2022
nieuwsbericht

Een nieuw bestuur!

Tijdens de zomer-AAV is het nieuwe bestuur van DWARS Leiden-Haaglanden verkozen. Delfine is verkozen…

15 juni 2022
nieuwsbericht

Activiteiten in mei

Ook deze maand hebben we weer een heleboel leuke dingen gepland. Wil je meer informatie of wil je j…

12 mei 2022