nieuwsbericht

Haagse organisaties slaan handen ineen bij protest tegen de invloed van Shell in de gemeente

02 september 2018

DEN HAAG – Aanstaande maandag organiseren diverse Haagse organisaties een protest tegen de toetreding van Shell-CEO Marjan van Loon tot The Hague Economic Board (THEB). Van Loon zou met haar aantreden advies gaan geven over de energietransitie binnen de gemeente.

De organisaties Den Haag Fossielvrij, DWARS Leiden-Haaglanden en andere lokale politieke jongerenorganisaties vinden dit een zorgelijke ontwikkeling. Zij vrezen dat de partijdigheid van het nieuwe lid de energietransitie in de weg gaat staan. β€œShell stelt haar eigen bedrijfsbelang voorop,” aldus Stein Smit, voorzitter van de Haagse tak van de GroenLinks-jongeren DWARS. β€œEn dit bedrijfsbelang staat haaks op het streven naar een energietransitie en werken aan een duurzaam Den Haag.”

Het protest, dat in de ochtend tussen 8 en 10 plaats zal vinden, zal de ambtenaren vragen om over een opblaasbare oliebuis te klimmen om het stadhuis te betreden. Daarnaast kunnen ambtenaren op de foto met een bord β€˜Ik werk voor Den Haag, niet voor Shell’ en delen met de hashtag #IkwerknietvoorShell.

Gerelateerd Nieuws

nieuwsbericht

Lustrum 2024

Liefste DWARS’ers,

Met de blik op de toekomst zetten we ons iedere dag in voor een mooiere were…

25 maart 2024
nieuwsbericht

Campagnecommissie: meld je aan!

Wil jij je deze verkiezingen inzetten voor een groener en socialer Nederland? Word dan actief bij de…

17 augustus 2023
nieuwsbericht

Een nieuw bestuur

Op onze AAV op 14 juni is er een nieuw bestuur verkozen! Ontmoet Bestuur Nuijten: Alexander als…

05 juli 2023