blog,nieuwsbericht

DWARSers voor de Raad: Noah van Meekeren

22 februari 2018

DWARS Leiden-Haaglanden vindt het belangrijk om jongeren in de gemeenteraad te krijgen. Daarom willen wij alle DWARSe kandidaat-raadsleden interviewen zodat jij ze beter kan leren kennen! Vandaag interviewen we Noah van Meekeren, nummer 16 op de kandidatenlijst in Den Haag.

Stel jezelf kort even voor

Mijn naam is Noah, ik ben 18 jaar en studeer rechten en economie in Leiden. Ik woon nog steeds in Den Haag, de stad waarin ik ben geboren en opgegroeid.

Waarom heb je besloten jezelf te kandideren voor de gemeenteraad?

Ik wil graag een actieve bijdrage leveren aan het verbeteren van Den Haag. Den Haag is zo’n mooie, diverse stad: van het strand tot de internationale juridische organisaties, van de muziek tot het parlement. Wat echter nog ontbreekt, is dat we vooroplopen op het gebied van duurzaamheid. Daar wil ik samen met jongeren in Den Haag verandering in brengen. Juist bij politiek op lokaal niveau kunnen we tastbaar verschil maken in onze leefomgeving!

Heb je concrete plannen voor jouw gemeente mocht je in de raad komen?

We moeten nu ingrijpen; onze oplossingen zijn onder andere het uitbreiden van de milieuzones, het verbieden van dieselauto’s per 2025 en het terugbrengen van de maximumsnelheid voor auto’s in de stad. Oplossingen waarmee we niet alleen de luchtkwaliteit verbeteren, maar waar ook ondernemers en winkeliers van profiteren én de verkeersveiligheid verbeterd wordt!

Waarom moeten wij op jou stemmen?

Met mijn brede algemene kennis, ervaring en tomeloze inzet denk ik een aanwinst voor de Haagse gemeenteraad te zijn!

Waarom vind jij het belangrijk dat er jongeren in de raad zitten?

 Den Haag trekt de laatste jaren steeds meer jongeren aan. Zij zijn de toekomst van onze stad. We moeten samen met hen zoeken naar de oplossingen voor de problemen in onze gemeente. Op dit moment hebben jongeren maar weinig affiniteit met de politiek, al helemaal met de lokale politiek. Het zou een positieve stimulans zijn als meer jongeren in onze Haagse gemeenteraad zouden komen!

Wat is je favoriete oneliner?

Het is tijd voor verandering  (zie DWARS-campagnefilmpje)

Gerelateerd Nieuws

nieuwsbericht

Lustrum 2024

Liefste DWARS’ers,

Met de blik op de toekomst zetten we ons iedere dag in voor een mooiere were…

25 maart 2024
nieuwsbericht

Campagnecommissie: meld je aan!

Wil jij je deze verkiezingen inzetten voor een groener en socialer Nederland? Word dan actief bij de…

17 augustus 2023
nieuwsbericht

Een nieuw bestuur

Op onze AAV op 14 juni is er een nieuw bestuur verkozen! Ontmoet Bestuur Nuijten: Alexander als…

05 juli 2023