blog,nieuwsbericht

DWARSers voor de Raad: Gjalt Annega

11 februari 2018

DWARS Leiden-Haaglanden vindt het belangrijk om jongeren in de gemeenteraad te krijgen. Daarom willen wij alle DWARSe kandidaat-raadsleden interviewen zodat jij ze beter kan leren kennen! Vandaag interviewen we Gjalt Annega, nummer 19 op de kandidatenlijst in Delft.

Stel jezelf kort even voor

Ik ben Gjalt, 28 jaar en ik werk bij een stichting voor duurzaamheid en innovatie. Bij DWARS ben ik trainer bij de DWARS Academy. In Delft heb ik Lucht- en Ruimtevaarttechniek gestudeerd, maar dus de switch gemaakt naar duurzaamheid en klimaat voor mijn werk.

Waarom heb je besloten jezelf te kandideren voor de gemeenteraad?

Omdat veel veranderingen op lokaal niveau beginnen. Als je daar kunt laten zien dat iets werkt dan is de kans groot dat het op andere plekken ook opgepakt wordt.

Heb je concrete plannen voor jouw gemeente mocht je in de raad komen?

Delft moet één van de duurzame koplopers worden! Ik wil dat de gemeente inwoners en bedrijven verleidt om in groten getale een sprong vooruit te doen naar klimaatneutraliteit. Dat kan bijvoorbeeld met belastingen (minder op huizen die minder energie verbruiken), gerichte subsidies en vooral door een actieve benadering met wat er mogelijk is. Oftewel: Nijmegen, Amsterdam en Den Haag, eat your heart out, Delft wordt de duurzaamste gemeente van Nederland!

Waarom moeten wij op jou stemmen?

Omdat ik graag mensen inspireer en aanzet tot duurzaamheid en daar ook nog inhoudelijk over mee kan praten. Vanuit mijn werk heb ik veel ervaring en kennis opgedaan over hoe we Nederland sneller duurzaam kunnen maken, dat wil ik graag ook op andere manieren in de praktijk kunnen brengen.

Waarom vind jij het belangrijk dat er jongeren in de raad zitten?

Omdat jongeren over het algemeen weinig te zeggen hebben over de koers van de eigen gemeente of het land. Juist door jongeren in de raad te hebben wordt de stem vertegenwoordigd van diegenen die deze niet of te weinig hebben. Ik denk ook dat het voor jongeren makkelijker is om de lange termijn in het ook te houden omdat ze daar zelf mee te maken zullen krijgen.

Wat is je favoriete oneliner?

“It always seems impossible, until it’s done.” – Nelson Mandela

Voor mij laat deze oneliner zien dat je mensen nodig hebt die hun nek uitsteken voor dingen die belangrijk zijn, maar waarvan de meeste mensen denken dat het niet kan. Zo iemand wil ik zijn.

Gerelateerd Nieuws

blog

We zoeken een nieuw bestuur!

De Algemene Afdelingsvergadering komt eraan op 14 juni! Op deze AAV wordt ook weer een nieuw bestuu…

25 april 2023
nieuwsbericht

Aankomende activiteiten

In februari:

8 februari | Huis-aan-huistraining

10 februari | Thema-avond ‘Water en Natuur’

07 februari 2023
nieuwsbericht

DWARS bij DUWO

(English below)

Veel van jullie zullen vorig jaar van studentenwoningcorporatie DUWO gehoord hebb…

19 januari 2023