blog,nieuwsbericht

DWARSers voor de Raad: Maartje Noordermeer uit Alphen aan den Rijn

07 februari 2018

DWARS Leiden-Haaglanden vindt het belangrijk om jongeren in de gemeenteraad te krijgen. Daarom willen wij alle DWARSe kandidaat-raadsleden interviewen zodat jij ze beter kan leren kennen! Vandaag interviewen we Maartje Noordermeer, nummer 17 op de kandidatenlijst in Alphen aan den Rijn.

Stel jezelf kort even voor

Ik ben Maartje Noordermeer. Ik ben 19 jaar oud. Ik ben fractiesecretaris van GroenLinks Alphen aan den Rijn, maar ook hulpverlener/reddingsbrigadier bij Reddingsbrigade Alphen en ik werk in het Tikibad in Wassenaar als toezichthouder/badmeester. Ik kom uit de gemeente Alphen aan den Rijn.

Waarom heb je besloten jezelf te kandideren voor de gemeenteraad?

Ik vind politiek heel interessant en toen ik gevraagd werd heb ik gelijk ja gezegd. Ik vind het leuk om dingen te kunnen betekenen voor mensen op allerlei vlakken.

Heb je concrete plannen voor jouw gemeente mocht je in de raad komen?

Ik wil graag de gemeente wat leuker maken voor jongeren. Denk niet alleen aan uitgaan, maar ook hippe tentjes om even te lunchen of een kop koffie te drinken. Daarnaast wil ik het LHBT-vriendelijk maken. Wj hebben helaas geen lokale COC, maar het lijkt mij ontzettend goed om zoiets te krijgen in Alphen.

Waarom moeten wij op jou stemmen?

In de politiek zie je nu nog vooral wat oudere mensen. Ik denk dat er, als er voor jongere mensen wordt gestemd, je een perspectief krijgt die nieuwer is.

Waarom vind jij het belangrijk dat er jongeren in de raad zitten?

Zodat er nieuwe en andere perspectieven komen. Jongeren kunnen de jonge mensen in de samenleving vertegenwoordigen.

Wat is je favoriete oneliner?

Hmm, dat is lastig. Ik denk toch β€œWe moeten ervoor strijden dat een gaybrapad dezelfde rechten krijgt als een zebrapad.” Dit heeft te maken met een aflevering van zondag met Lubach, waarin een bron vertelde dat een gaybrapad (zebrapad met regenboog strepen) niet de zelfde rechten heeft van een β€˜gewoon’ zebrapad.

Gerelateerd Nieuws

nieuwsbericht

Lustrum 2024

Liefste DWARS’ers,

Met de blik op de toekomst zetten we ons iedere dag in voor een mooiere were…

25 maart 2024
nieuwsbericht

Campagnecommissie: meld je aan!

Wil jij je deze verkiezingen inzetten voor een groener en socialer Nederland? Word dan actief bij de…

17 augustus 2023
nieuwsbericht

Een nieuw bestuur

Op onze AAV op 14 juni is er een nieuw bestuur verkozen! Ontmoet Bestuur Nuijten: Alexander als…

05 juli 2023