blog,nieuwsbericht

DWARSers voor de Raad: Ahmet Kargin uit Delft

31 januari 2018

DWARS Leiden-Haaglanden vindt het belangrijk om jongeren in de gemeenteraad te krijgen. Daarom willen wij alle DWARSe kandidaat-raadsleden interviewen zodat jij ze beter kan leren kennen! Vandaag interviewen we Ahmet Kargin, nummer 13 op de kandidatenlijst in Delft.

Stel jezelf kort even voor

Hoi, ik ben Ahmet! Ik ben 21 jaar oud en studeer natuurkunde in Leiden, woon in Delft maar ik kom oorspronkelijk uit Zaandam. Een dagelijks leven heb ik niet echt, ik ben een ‘beetje’ DWARS-verslaafd en ben daarom vooral daarmee bezig.

Waarom heb je besloten jezelf te kandideren voor de gemeenteraad?

Ik wil graag meer bijdragen aan onze samenleving en wonen in een duurzamere en eerlijkere stad. De beste manier om dat te behalen is volgens mij om lokaal zo actief mogelijk te zijn. Dat gaat het beste via de raad.

Heb je concrete plannen voor jouw gemeente mocht je in de raad komen?

Ja, zeker. Ik heb zelf heel veel plannen om van Delft een nog mooiere stad te maken.

Omdat Delft een studentenstad is met vooral technische scholen wil ik graag een samenwerking tussen (technische) studenten en gemeente creeëren. Zodat wij door middel van nieuwe en innovatieve ideeën Delft bijvoorbeeld duurzamer kunnen maken.

Ik heb zelf een buitenlandse achtergrond wat het voor mij, maar vooral voor de desbetreffende groepen, heel makkelijk maakt om betere communicatie te hebben met Delftenaren die een buitenlandse achtergrond hebben. Op die manier kunnen we er samen voor zorgen dat Delft inclusiever wordt door verschillende problemen en thema’s zoals discriminatie of radicalisering aan te pakken.

Waarom moeten wij op jou stemmen?

Ik vind het vooral belangrijk dat er jongeren in de raad komen te zitten. Want vaak worden er beslissingen genomen over hoe en wat we later gaan doen in de stad. En het zijn juist de jongeren die daar vooral mee zullen leven. Door zo veel mogelijk jongeren in de raad te hebben kunnen wij er samen voor zorgen dat er niet alleen rekening wordt gehouden ­over onze toekomst maar ook met onze toekomst.

Waarom vind jij het belangrijk dat er jongeren in de raad zitten?

Zie vorige vraag.

Wat is je favoriete oneliner?

Change is the law of life. And those who look only to the past or present are certain to miss the future.

Gerelateerd Nieuws

nieuwsbericht

Lustrum 2024

Liefste DWARS’ers,

Met de blik op de toekomst zetten we ons iedere dag in voor een mooiere were…

25 maart 2024
nieuwsbericht

Campagnecommissie: meld je aan!

Wil jij je deze verkiezingen inzetten voor een groener en socialer Nederland? Word dan actief bij de…

17 augustus 2023
nieuwsbericht

Een nieuw bestuur

Op onze AAV op 14 juni is er een nieuw bestuur verkozen! Ontmoet Bestuur Nuijten: Alexander als…

05 juli 2023