nieuwsbericht

DWARSers voor de Raad: Anneke Kraamer uit Delft

25 januari 2018

DWARS Leiden-Haaglanden vindt het belangrijk om jongeren in de gemeenteraad te krijgen. Daarom willen wij alle DWARSe kandidaat-raadsleden interviewen zodat jij ze beter kan leren kennen! Vandaag interviewen we Anneke Kraamer, nummer 12 op de kandidatenlijst in Delft.

Stel jezelf kort even voor

Ik ben Anneke Kraamer, 23 jaar en ik woon in Delft. Daar studeer ik Chemical Engineering aan de Technische Universiteit.

Waarom heb je besloten jezelf te kandideren voor de gemeenteraad?

Ik vind het belangrijk dat er meer jongeren in de politiek zitten. In Delft is dat op zich geen groot probleem, omdat er een specifieke studentenpartij is, maar daardoor zitten er heel weinig jongeren in de ‘reguliere’ politieke partijen en dat vind ik jammer. Want ook in die partijen moet een evenwichtig geluid komen en dat wordt nu gedomineerd door voornamelijk 40+’ers. Daarnaast heb ik een aantal jaar terug bestuur gedaan bij de Delftse Studentenvakbond VSSD en daar heb ik ontdekt dat het helemaal niet zo moeilijk is als het lijkt om verandering aan te brengen in beleid en dat politiek eigenlijk best leuk kan vinden. In de politiek actief worden is dé manier om uit je eigen bubbel te komen en andere meningen te horen.

Heb je concrete plannen voor jouw gemeente mocht je in de raad komen?

Ik zou graag de communicatie tussen studenten en ‘burgers’ verbeteren. Ongeveer 20% van de inwoners van Delft is student, en het botert niet altijd even goed tussen studenten en andere inwoners. Dat is zonde, want volgens mij kunnen beide partijen veel aan elkaar hebben.

Waarom moeten wij op jou stemmen?

Voor een jong geluid met ervaring in de politiek en ambitie, niet om omhoog te klimmen in de politieke ladder maar om ook lokaal gebied zoveel mogelijk te verbeteren.

Waarom vind jij het belangrijk dat er jongeren in de raad zitten?

Jongeren zijn de toekomst en daarnaast ook gewoon een groot deel van de inwoners. Daarnaast hebben jongeren het doorgaans te druk of hebben ze simpelweg geen zin om zich bezig te houden met de politiek, terwijl dat wel heel belangrijk is. Daarom is het belangrijk dat er wel vertegenwoordigers in de politiek zitten die het jongerengeluid laten horen, zodat de rest van de jongerenpopulatie er niet meer over hoeft na te denken.

Wat is je favoriete oneliner?

Wat heb je aan toeters en bellen als je er geen muziek mee gaat maken?

Gerelateerd Nieuws

nieuwsbericht

Lustrum 2024

Liefste DWARS’ers,

Met de blik op de toekomst zetten we ons iedere dag in voor een mooiere were…

25 maart 2024
nieuwsbericht

Campagnecommissie: meld je aan!

Wil jij je deze verkiezingen inzetten voor een groener en socialer Nederland? Word dan actief bij de…

17 augustus 2023
nieuwsbericht

Een nieuw bestuur

Op onze AAV op 14 juni is er een nieuw bestuur verkozen! Ontmoet Bestuur Nuijten: Alexander als…

05 juli 2023