nieuwsbericht

DWARSers voor de Raad: Marleen Schreuder uit Leiden

04 januari 2018

DWARS Leiden-Haaglanden vindt het belangrijk om jongeren in de gemeenteraad te krijgen. Daarom willen wij alle DWARSe kandidaat-raadsleden interviewen zodat jij ze beter kan leren kennen! Vandaag interviewen we Marleen Schreuder, nummer 7 op de kandidatenlijst in Leiden.

Stel jezelf kort even voor!

Hallo! Mijn naam is Marleen Schreuder, ik ben 25 jaar en masterstudent Europees recht. Leiden is de stad waar ik ben geboren en getogen, nog altijd woon, studeer en nu kandidaat ben voor de gemeenteraadsverkiezingen op plek 7.

Waarom heb je besloten jezelf te kandideren voor de gemeenteraad?

Tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen was ik erg actief. Ik deed veel mee met flyeren en huis-aan-huisacties. Ik merkte toen hoe leuk ik het vond om met mensen te praten over de politiek en wat GroenLinks voor hen kon betekenen. Ik heb altijd veel (vrijwilligers-)werk gedaan op hele uiteenlopende thema’s. Ook heb ik mijn bachelor rechten gecombineerd met een minor sustainable development. Ik realiseerde mij dat mijn kennis, ervaring en enthousiasme goed aansluiten bij wat er van je verwacht wordt als gemeenteraadslid. Niets lijkt mij nu nog mooier en eervoller werk!

Heb je concrete plannen voor jouw gemeente mocht je in de raad komen?

Als ik in de raad kom ben ik natuurlijk onderdeel van een team, de fractie. Al onze ideeën, waaronder die van mij zijn gebundeld in het partijprogramma. Een leuk concreet idee om te noemen is ons doel wat betreft zonnepanelen. We willen er voor elke inwoner van Leiden 1 plaatsen. Dat zijn er 125.000!

Waarom moeten wij op jou stemmen?

Het is niet mijn stijl te vragen voor een stem specifiek op mij. Binnen een partij heb je eigenlijk geen concurrentie want het gaat uiteindelijk om onze gezamenlijke idealen. Desalniettemin ben ik natuurlijk een individu met mijn eigen individuele kenmerken. Ik ben jong, vrouw, feminist en groot fan van Rosa Luxemburg. Ik hou ook erg van de film Legally Blonde, kringloopwinkels en (veganistische) etentjes organiseren. Mochten dit kenmerken zijn die je graag terugziet in een gemeenteraadslid, dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Waarom vind jij het belangrijk dat er jongeren in de raad zitten?

Ik vind het bijzonder belangrijk dat er jongeren in de raad moeten zitten omdat jongeren de toekomst hebben. Wij en onze kinderen zullen de grote klappen krijgen én moeten opvangen wat betreft klimaatverandering. Noodzaak maakt ons creatiever, brutaler en ambitieuzer. Daar kan het pluche wel wat meer van gebruiken!

Wat is je favoriete oneliner?

Alles wat je aandacht geeft groeit.

Gerelateerd Nieuws

nieuwsbericht

Lustrum 2024

Liefste DWARS’ers,

Met de blik op de toekomst zetten we ons iedere dag in voor een mooiere were…

25 maart 2024
nieuwsbericht

Campagnecommissie: meld je aan!

Wil jij je deze verkiezingen inzetten voor een groener en socialer Nederland? Word dan actief bij de…

17 augustus 2023
nieuwsbericht

Een nieuw bestuur

Op onze AAV op 14 juni is er een nieuw bestuur verkozen! Ontmoet Bestuur Nuijten: Alexander als…

05 juli 2023