nieuwsbericht

DWARSers voor de raad: Romke Jan de Vries uit Rijswijk

18 december 2017

DWARS Leiden-Haaglanden vindt het belangrijk om jongeren in de gemeenteraad te krijgen. Daarom willen wij alle DWARSe kandidaat-raadsleden interviewen zodat jij ze beter kan leren kennen!

De primeur is aan Romke Jan de Vries. Romke Jan is 27 jaar en staat op plek 4 van de kandidatenlijst van GroenLinks Rijswijk. In het dagelijks leven werkt hij als trainee bij de provincie Zuid-Holland. Hij krijgt hier drie keer een klus van acht maanden en heeft zich beziggehouden met Cultuur en Erfgoed en verdiept zich nu in Klimaat en Adaptatie. Hier houdt hij zich bezig met het toekomstbestendig maken van de leefomgeving. Romke Jan woont in Rijswijk, een zeer groene gemeente, en houdt van klaverjassen, hardlopen en een biertje drinken met vrienden.

Romke Jan wil zich kandideren voor de gemeenteraad omdat hij klimaatadaptatie een belangrijk thema vindt waar de gemeente veel mee zou kunnen doen. Ook vindt hij het belangrijk dat jongeren goed vertegenwoordigd zijn in de Raad omdat de gemeenteraad een afspiegeling van de samenleving zou moeten zijn. Β Hij zegt het gaaf te vinden om volksvertegenwoordiger te zijn. Zo praat Romke-Jan graag met zijn naasten over hoe problemen zouden kunnen worden opgelost.

De 27-jarige kandidaat heeft een aantal concrete punten voor in de raad. β€œGraag wil ik de gemeente een zetje in de rug te geven om een goede invulling te geven aan klimaatadaptief beleid.” Ook cultureel erfgoed is voor Romke Jan een belangrijk punt. β€œHet draagt bij aan een prettige leefomgeving en verrijkt het aangezicht van de stad.”

Romke-Jan vindt het belangrijk dat jongeren in de Raad zitten omdat zij een frisse blik kunnen werpen op de gemeenteraad. β€œOok zijn jongeren idealistischer,” zegt Romke Jan.

De favoriete oneliner van Romke Jan is β€œDe omgeving van de mens is de medemens.” Deze quote van dichter Jules Deelder, te vinden op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam, heeft Romke-Jan vaak zien hangen wanneer hij er in zijn studententijd langs fietste.

Afbeelding: GroenLinks Rijswijk

Gerelateerd Nieuws

nieuwsbericht

Lustrum 2024

Liefste DWARS’ers,

Met de blik op de toekomst zetten we ons iedere dag in voor een mooiere were…

25 maart 2024
nieuwsbericht

Campagnecommissie: meld je aan!

Wil jij je deze verkiezingen inzetten voor een groener en socialer Nederland? Word dan actief bij de…

17 augustus 2023
nieuwsbericht

Een nieuw bestuur

Op onze AAV op 14 juni is er een nieuw bestuur verkozen! Ontmoet Bestuur Nuijten: Alexander als…

05 juli 2023