nieuwsbericht

Wat DWARSers doen: Kamerlid worden!

13 december 2016

In onze serie ‘Wat DWARSers doen”; Kamerlid worden! De volgende kandidaten komen uit onze regio: Rik Grashoff (Delft), Ilias Mahtab (Leiden), Dirk van der Bosch (Leiden), Maya (Leiden), Michel Klijmij (Gouda) en Jakobien Groeneveld (Zoetermeer). We wensen ze erg veel succes bij het kandidatenreferendum en hopen ze nog eens te treffen bij DWARS.

Jakobien Groeneveld (40, Zoetermeer)

“In 1993 heb ik DWARS Zoetermeer opgericht met twee andere mensen. Één daarvan is Farid Tabarki, geen onbekende binnen GroenLinks. Als actie hadden we een poster-actie in de binnenstad van Zoetermeer. We hebben alle zuilen in het centrum beplakt met DWARS-posters, ’s avonds laat, heel stiekem. Bij de laatste zuil stond een politieagent. Ik verdenk hem er nog steeds van dat hij ons rustig stond op te wachten. Onder zijn toeziend oog konden we alle posters er weer één voor één afhalen. Van megacoole actievoerders naar kinderen die een standje kregen. Maar ach, zo leer je het vak wel in de praktijk. Eerst de posters, dan het pluche! ;)”

Michel Klijmij (35, Gouda)

“Vanavond naar DWARS, waar ik 10 jaar geleden actief was als lid, congresvoorzitter, kandidaat-bestuurslid en allerlei activiteiten. Eén van de leukste was samen met Mohammed Mohandis, toen actief voor de JS en ook al als gemeenteraadslid voor de PvdA. Om aandacht te vragen voor het belang van seksuele voorlichting in het onderwijs beplakten we het stadhuis met condooms. Veel aandacht en het onderwerp stond gelijk op de agenda. Hopelijk vanavond weer net zo leuk als vroeger op het oude nest!”

Maya van der Steenhoven (23, Leiden)

“Ik was vroeger wel lid van Vuist, een club voor politiek actieve kinderen met een clubblad vuist waarin we verhalen schreven en rondstuurden, nog op de typemachine en met nietjes. Ik was toen 12. Dat ging echt heel kneuterig. Maar we hadden zelfs ingezonden brieven!

Mijn hele campagne van ‘gas los’ gaat ook over hoe jongeren een rol hebben in de transitie. Hoe het hun beurt is in plaats van dat mijn generatie het voor ze bepaalt!”

Dirk van den Bosch (22, Leiden)

“Ik heb Dwars Leiden opgericht! En daarna de jongerengemeenteraad.  Het eerste was nadat ik op het Stedelijk Gymnasium in Leiden bij een verkiezingsbijeenkomst was (als leerling) en daar de aandacht trok van GroenLinks. Ik kwam er toen achter dat DWARS Leiden niet bestond. Dus zo geschiedde. :)”

Ilias Mahtab (20, Leiden)

“Solidariteit, gelijkheid en inclusiviteit – dat is de kracht van Nederland. Onze open, kleurrijke en sociale samenleving moet een thuis zijn voor alle Nederlanders. Dat kan door te breken met het kortzichtige, op individualisme gestoelde beleid. En door te kiezen voor een duurzame en sociale visie waar iedereen zich in kan herkennen.”

Rik Grashoff (5, Delft)

We hebben Rik niet kunnen bereiken, maar we vertellen graag een anekdote. Na een van de Meetups reisde Rik samen met DWARSers met de trein naar huis. Helaas hadden we de trein net gemist. We gingen dus maar wat halen bij de AH to go. Rik pakte nog even wat kleine koffiebekertjes toen hij naar buiten liep. In de trein kwamen we erachter waarom: hij had een fles biowijn meegenomen en trakteerde de aanwezige DWARSers. Hierna hadden we een gezellige en goede discussie in de trein terug naar Delft. Zeker een local waar we trots op zijn dus!

Gerelateerd Nieuws

nieuwsbericht

Aankomende activiteiten

In februari:

8 februari | Huis-aan-huistraining

10 februari | Thema-avond ‘Water en Natuur’

07 februari 2023
nieuwsbericht

DWARS bij DUWO

(English below)

Veel van jullie zullen vorig jaar van studentenwoningcorporatie DUWO gehoord hebb…

19 januari 2023
nieuwsbericht

Fotowedstrijd Paarse Vrijdag

Op vrijdag 10 december is het zover… Paarse Vrijdag! Als DWARS vinden wij het heel belangrijk dat …

30 november 2022