blog

Wat DWARSers doen: Interview met Tessel Wijne

01 november 2016

Tessel Wijne (21), student biomedische wetenschappen in Utrecht, was tussen eind 2014 en eind 2015 voorzitter van DWARS Leiden-Haaglanden. Sinds iets meer dan een weekje is ze nu landelijk bestuurslid Scholing & Activiteiten.

Waarom en hoe ben je DWARS-lid geworden?

Tessel: ‘Ik ben 4 jaar geleden, toen ik 17 jaar oud was, lid geworden van DWARS. Tijdens mijn lagere schooltijd was ik al politiek geïnteresseerd en voelde ik mijn linkse hart al kloppen. Tijdens de middelbare schooltijd nam de politieke interesse een ernstige mate aan. Ik meldde me in september altijd drie dagen ziek om de politieke beschouwingen te kunnen kijken. Op mijn vijftiende, toen ik ook het het besef kreeg hoe belangrijk duurzaamheid en vrijheid zijn, wist ik dat GroenLinks de partij voor mij was. Zodoende meldde ik mij eerst aan bij DWARS. Ik vond het stiekem nog een beetje eng om GroenLinks-lid te worden.’

Waarom wilde je in het landelijke DWARS bestuur? Wat ga je daar doen?

Tessel: ‘Ik wilde het landelijk bestuur in omdat ik veel mensen ken binnen DWARS die hier een geweldige tijd aan hebben overgehouden. Daarbij vind ik scholing ontzettend belangrijk voor DWARS en wil dit graag op een goede manier voortzetten. Met activiteiten wil ik een groter verenigingsgevoel creëren’

Wat vind je zelf het gaafste wat je ooit met DWARS bereikt hebt?

Tessel: ‘Ik vind mijn persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van heel veel anderen (zoals mijn voorganger en mede oprichter van Leiden-Haaglanden) geweldig om te zien. Qua activiteit springt voor mij 25 uur DWARS er bovenuit.’

Wat zijn de voor en nadelen van een afdeling ten opzichte van landelijk?

Tessel: ‘Als afdelingsbestuur heb je nauwelijks budget en werk je gewoon in een team waarin mensen veel minder tijd hebben voor DWARS. Op landelijk niveau kan je ontzettend veel bereiken door de juiste mensen aan te spreken en gewoon geld uit te kunnen geven.’

Wat zijn de leukste herinneringen aan afdeling Leiden-Haaglanden?

Tessel: ‘Hier kan ik natuurlijk heel kort over zijn: alle mooie eenden die ik heb mogen ontmoeten in mijn tijd bij Leiden-Haaglanden.’

Wat ga je in het komende jaar doen wat met onze afdeling te maken heeft

Tessel: ‘Ik zal samen met Fabian er voor zorgen dat ook scholing voor de afdelingen toegankelijk blijft. We zullen dit ook zeker gaan aanbieden aan de afdeling.’

Heb je nog tips voor nieuwe DWARS’ers?

Tessel: ‘Spreek oudere leden gewoon aan. Ze doen misschien soms wel cool, ze zijn eigenlijk hartstikke toegankelijk. En wees niet bang fouten te maken! Ik heb zelf ook fouten gemaakt in mijn bestuursjaar bij Leiden-Haaglanden, maar uiteindelijk komt het allemaal wel goed.’

Gerelateerd Nieuws

blog

We zoeken een nieuw bestuur!

De Algemene Afdelingsvergadering komt eraan op 14 juni! Op deze AAV wordt ook weer een nieuw bestuu…

25 april 2023
blog, nieuwsbericht

We zoeken een nieuw bestuur

De Algemene Afdelingsvergadering komt eraan op 24 juni! Op deze AAV wordt ook weer een nieuw bestuu…

24 maart 2020
blog, nieuwsbericht

Verhalen uit de oude doos – Hessel Hoekstra

De beste activiteiten die Leiden-Haaglanden nooit georganiseerd heeft

De afgelopen vijf jaar heef…

10 december 2019