blog

We zoeken een nieuw bestuur!

25 april 2023

De Algemene Afdelingsvergadering komt eraan op 14 juni! Op deze AAV wordt ook weer een nieuw bestuur gekozen voor het komende jaar. Het bestuur zorgt voor het dagelijkse reilen en zeilen van de afdeling. Ze organiseren de activiteiten, onderhouden interne en externe contacten en zorgen dat de leden zich zo goed mogelijk kunnen ontplooien bij DWARS. Eens in de twee weken is er een bestuursvergadering en de andere week is meestal de activiteit, je bent er dus in ieder geval een avond in de week mee bezig.

Ervaring is geen probleem, we zijn vooral op zoek naar enthousiaste mensen die graag iets voor de afdeling willen betekenen. Je leert de afdeling en de hele organisatie snel beter kennen en doet zo de nodige kennis op.

We zoeken personen voor zeven functies:

  • Voorzitter
  • Secretaris
  • Penningmeester
  • Promotie en Ledenwerving
  • Algemeen bestuurslid (3 personen)

Functiebeschrijving: Voorzitter 

Als voorzitter ben je het gezicht van de afdeling. Je houdt namelijk contact met DWARS landelijk, andere Politieke Jongerenorganisaties uit de regio en met de leden van DWARS Leiden-Haaglanden. Jij bent er verantwoordelijk voor dat alle taken worden uitgevoerd en houdt alles overzichtelijk binnen het bestuur.

Functiebeschrijving: Secretaris 

Als secretaris van DWARS Leiden-Haaglanden hou alles achter de schermen draaiende. Je bent de eerste contactpersoon voor interne communicatie binnen de afdeling. Je zorgt ervoor dat leden op de hoogte zijn van wat er gebeurt en verwelkomt nieuwe leden. Dit doe je door de mail bij te houden, nieuwsbrieven te schrijven, website bij te houden en tijdens bestuursvergaderingen de notulen te maken.

Functiebeschrijving: Penningmeester

Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor de financiële situatie van de afdeling. Je maakt de jaarlijks begroting, beheert de bankrekening, houdt de boekhouding bij en je zorgt dat er genoeg financiële middelen zijn om activiteiten te organiseren en nieuwe campagnes op te zetten.

Functiebeschrijving: Promotie en Ledenwerving 

 Als bestuurslid promotie en ledenwerving breng je alle activiteiten, evenementen en acties onder de aandacht van leden. Jij beheert de bestuurstelefoon en bent verantwoordelijk voor de social media (Facebook, Instagram, Twitter) van de afdeling. Jij zorgt dus dat de leden op de hoogte zijn van de activiteiten en dat ze hier enthousiast voor worden! Op activiteiten voor nieuwe leden en wervingsevenmenten overzie jij dat mensen de juiste informatie krijgen en betrokken raken bij de afdeling.

Functiebeschrijving: Algemeen Bestuurslid 

Als algemeen bestuurslid ben je een beetje een ‘manusje van alles’. Je helpt de andere bestuursleden wanneer en waar dat nodig is. Je houdt je dus bezig met het organiseren van activiteiten, maar er zijn mogelijkheden om andere portefeuilles erbij te nemen en je dus breed in te zetten binnen het bestuur.

 

Lijkt dit je leuk? Stuur dan een berichtje naar de huidige voorzitter Delfine Rood (voorzitter.leiden-haaglanden[at]https://dwars.org)! Voor algemene vragen over wat een functie inhoudt kun je ook contact opnemen met degene die de functie nu heeft. Solliciteren kan door een motivatie te schrijven waarin je jezelf voorstelt, relevante ervaring als je die hebt en waarom je graag in het bestuur van DWARS Leiden-Haaglanden zou willen. Deze motivatie kun je tot mailen naar voorzitter.leiden-haaglanden[at]https://dwars.org en zal twee weken voor de Afdelingsvergadering in de reader komen te staan. De deadline voor de sollicitaties is 1 juni.