nieuwsbrief

Nieuwsbrief augustus 2023

25 augustus 2023

Rutte is gevallen, Nuijten staat op. We hebben een nieuw bestuur, en we zitten direct in roerige tijden. Welkom bij de allereerste nieuwsbrief van het nieuwe bestuur!

(Psst, sta jij nog niet op de mailinglijst? Meld je aan door hier te klikken.)

Zet in je agenda!

  • Op 1 september organiseren we de traditionele hippie-BBQ in Leiden! Heerlijk (vegan) eten, met Wietse als chef-kok.
  • Op 8 september organiseren we samen met GL, PvdA en de JS een pubquiz in Zoetermeer. Naast de gezelligheid hebben we hier ook interessante sprekers over jongerenparticipatie.
  • Op 9 september is er geen DWARS activiteit, maar is er wel weer een XR-blokkade van de A12. We zijn geen organisatoren, maar steunen dit natuurlijk wel. Voor geïnteresseerden volg een actietraining https://extinctionrebellion.nl/events/! Uit ervaring kan ik zeggen, is hartstikke leuk 😄
  • Op 26 september hebben we de nieuwe-ledenavond & borrel! We beginnen met een kennismaking voor nieuwe leden, en gaan door met een gezellig borrel waar iedereen welkom is!
  • Iets verder in de toekomst: 14 oktober hebben we het GL-congres, waar we graag met lekker veel DWARSers aanwezig willen zijn.

Zet dit in je agenda zodat je het niet vergeet, meld je aan via de website: https://dwars.org/leiden-haaglanden/agenda/, en we hopen je snel te zien!

Verkiezingen (en vacature!!)

We beginnen dit bestuursjaar goed, met de val van het kabinet en verkiezingen in november. Een spannende tijd, maar ook heel erg tof dat we de kans hebben om met een groot sterk links blok de verkiezingen in te gaan.

Om te zorgen dat we deze verkiezingen een zo goed mogelijk resultaat boeken gaan we een campagnecommissie oprichten! Deze commissie zal namens DWARS samenwerken met de lokale campagnecommissie van GroenLinks, en zorgen dat we zoveel mogelijk jongeren naar de stembus krijgen. Klik hier om je aan te melden.

Nieuw bestuur

Op onze AAV op 14 juni is er een nieuw bestuur verkozen! Ontmoet Bestuur Nuijten: Alexander als voorzitter, Wietse als penningmeester, Aislinn als Promotie & Ledenwerving en Mats en Zaare als Algemeen Bestuurslid! De secretaristaken worden onderling verdeeld.

We hebben er erg veel zin in! Als je nog tips hebt voor ons, aarzel niet om ons een berichtje te sturen!

Tips van de maand

Wil je nog iets lezen? Cody Hochstenbach’s boek “Uitgewoond” is een erg goed boek over de oorzaken van de wooncrisis (spoiler alert: Het is de schuld van rechts). Wil je nog wat luisterenHier vind je een playlist met lekker linkse liedjes, suggesties zijn altijd welkom! Wil je nog wat bakken? DWARSer Roos heeft een fantastisch kookboek vol met veganistische lekkernijen geschreven, en die kan je helemaal gratis hier vinden. Ik heb kort geleden “De allerlekkerste chocoladetaart” gebakken, en ik weet niet of die de allerlekkerste taart is, maar lekker was die zeker!

Foto’s van de maand


Nieuwsbrief   Instagram   WhatsApp