waterschappen

Even voorstellen: Mitchell Wiegand Bruss voor Water Natuurlijk Rijnland

09 maart 2023

Nog minder dan een week en dan is het alweer zover: de Waterschapsverkiezingen. In deze rubriek stellen we voor elk waterschap in onze afdeling jonge kandidaten van de lijst van Water Natuurlijk voor (dit is de partij die door DWARS wordt gesteund voor deze verkiezingen). Al eerder deden we dit voor de Provinciale Staten. Want wie is nou die jonge kandidaat op de lijst die echt jouw stem verdiend? Vandaag stelt Mitchell zich voor. Hij staat op nummer 7 voor de lijst van Water Natuurlijk Rijnland!

Kun je jezelf kort voorstellen? Naam, woonplaats, leeftijd, wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Mitchell Wiegand Bruss, 23 jaar en kandidaat nummer 7 op de lijst van Water Natuurlijk Rijnland. Ik woon sinds 2018 in Leiden, waar ik geschiedenis aan de universiteit studeer. Naast studeren werk ik voor ProDemos. Daar zorg ik voor de contactmomenten tussen Kamerleden en schoolklassen, zo hoop ik de afstand tussen jongeren en politiek kleiner te maken. Dat doe ik ook in Leiden, waar ik namens SVL gemeenteraadslid ben sinds 2022.

Waarom heb je je kandidaat gesteld voor de Waterschappen?

Wat zijn de waterschappen? Niemand die het je kan vertellen. Zelf ben ik er ook pas achter wat de waterschappen doen. Ik merkte dat veel klimaatbeleid dat werd besproken in de gemeenteraad vanuit het Waterschap op onze tafel kwam, of andersom. Ik ben mij daar toen in gaan verdiepen en schrok ervan hoeveel belangrijke besluiten er wel niet genomen worden daar. Al helemaal voor mijn generatie. Tot mijn verdere schrik zaten er vrijwel gรฉรฉn jongeren aan tafel in het Waterschap. Daarom besloot ik mij te kandideren voor Water Natuurlijk.

Wat hoop je te bereiken in de Waterschappen?

Het uitvoeren van ambitieus klimaatbeleid is voor mij een prรฉ. Het waterschap mag deze verkiezingen geen rechts blok worden, waar er weinig tot geen uitvoer wordt gegeven aan beleid dat onze toekomst beschermt. Binnen de waterschappen ga ik me daarnaast keihard inzetten voor het betrekken van jongeren bij de keuzes die daar worden gemaakt, want zeg nou zelf, hoor je รผberhaupt wat van de waterschappen tussen de verkiezingen in?

Waarom zijn deze verkiezingen nou zo belangrijk voor jongeren?

Naast dat het waterschap keuzes maakt over de leefbaarheid van ons land in de toekomst wordt er ook over veel geld gesproken. Uiteindelijk zijn onze leeftijdsgenoten het kind van die rekening. En dat terwijl je over de grijze koppen heen loopt bij een waterschapsvergadering. Jongeren zijn een enorm electoraat, juist zij zijn gebaat bij jonge vertegenwoordiging in het waterschap.

 

Dank Mitchell voor je introductie en heel veel succes bij de verkiezingen! Je kunt hem hier volgen op Twitter en hier op Instagram.

Eerder werd al Margot Kwee van WaterNatuurlijk Schieland en de Krimpenerwaard voorgesteld, om dit te lezen klik je hier.