provinciale staten

Even voorstellen: Nol van Gerven voor de Provinciale Staten

06 maart 2023

Binnenkort zijn natuurlijk de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen. Maar op wie moet je nou stemmen? In deze rubriek stellen we jonge kandidaten voor. Vandaag is Nol van Gerven aan de beurt. Hij staat voor de Provinciale Staten op plek 7 op de lijst voor GroenLinks Zuid-Holland.

Kan je jezelf kort voorstellen? Naam, woonplaats, leeftijd, wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Nol van Gerven. Ik ben 28 jaar oud en woon in Rotterdam. In het dagelijks leven werk ik als beleidsmedewerker op het ministerie van Landbouw, en ben ik Statenlid voor GroenLinks

Waarom heb je je kandidaat gesteld voor de Provinciale Staten?

Ik heb me kandidaat gesteld omdat ik me graag in de provincie blijf inzetten voor de onderwerpen die belangrijk zijn voor jonge mensen: een betaalbare woning, goed en betaalbaar openbaar vervoer en het aanpakken van de klimaatcrisis.

Wat zijn de belangrijkste onderwerpen voor jou in de Staten?

Die heb ik eigenlijk al benoemd: volkshuisvesting, openbaar vervoer / fiets en duurzame energie

Wat hoop je te bereiken in de Staten?

Ik hoop op elk van die onderwerpen Zuid-Holland groener en socialer te maken. Zo wil ik pleiten voor 50% sociale woningen in nieuwbouwprojecten, omdat ook ruim de helft van onze inwoners in de doelgroep hiervoor valt. Goed openbaar vervoer moet betaalbaar, betrouwbaar en in elk dorp beschikbaar zijn. En de provincie moet vaart zetten achter het bouwen van windmolens en plaatsen van zonnepanelen. Dat kan bijvoorbeeld door gemeenten die afspraken niet nakomen of vertragen tot de orde te roepen.

Waarom zijn deze verkiezingen nou zo belangrijk voor jongeren?

Omdat de provincie de komende vier jaar grotendeels bepaalt hoe de schaarse ruimte wordt ingedeeld. De provincie gaat over vragen als “waar mogen woningen worden gebouwd, en waar houden we het juist liever groen?” en over “waar wekken we energie op, en waar moet juist ruimte zijn voor natuur?”. Dat bepaalt hoe onze provincie de komende tientallen jaren eruit zal zien. En of het lukt om klimaatverandering een halt toe te roepen en zo het hoofd letterlijk boven water te houden in onze laaggelegen provincie.

 

Dank Nol, voor je introductie! Eerder werd ook al Tijmen Lamers voorgesteld, dat lees je hier.