blog,interviews

Interview: Nol van Gerven voor Provinciale Staten

22 november 2018

Zoals de meeste wel zullen weten komen de Provinciale Statenverkiezingen eraan in 2019, maar voordat het zover is moet eerst de kandidatenlijst nog vastgesteld worden. Dit zal gebeuren op de Provinciale Ledenvergadering op 25 november in Delft. Hier zullen wij als DWARS goed vertegenwoordigd naar toe gaan om onze jonge stem te laten horen, want ondanks dat er veel DWARSers op de lijst staan, willen wij ook dat we vertegenwoordigd gaan worden in de Provinciale Staten en daarvoor komen we niet in aanmerking op dit moment. We willen dus op de PLV Nol van Gerven graag hoger op de lijst gaan stemmen. Wil jij hier ook aan bijdragen? Dat kan! Als je erbij wilt zijn en mee wilt stemmen moet je je aanmelden via DEZE link en kun je je hier aanwezig zetten op Facebook! Er wordt samengereisd vanaf het congres in Rotterdam, dus als je mee wilt reizen kun je het aangeven bij één van de bestuursleden.

En dan nu het woord aan Nol:

Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben Nol van Gerven, student Industrial Ecology (een soort duurzaamheidswetenschap) in Delft en Leiden. Sinds 2015 ben ik actief voor DWARS, en de meesten van jullie zullen me kennen als jullie vorige politiek secretaris. Naast politiek houd ik van goede biertjes en gesprekken, fietsen en gitaar spelen.

 

Hoe ben je bij DWARS terechtgekomen?

Bij mijn oude studentenvereniging zat ik in een commissie met Femke Nijsse, de politiek secretaris groen (toen waren er nog drie i.p.v. één) in het bestuur 2015-2016. Ze wist dat ik duurzaamheid, energie en grondstoffen erg interessant vond en nodigde me uit om eens mee te vergaderen met de commissie energie (nu energie, duurzaamheid en mobiliteit). Na mijn eerste vergadering heb ik me meteen ingeschreven.

 

Wat doet een Brabander in Zuid-Holland?

Eigenlijk kom ik al jarenlang in Zuid-Holland, ik werk namelijk al vijf jaar als examentrainer in Leiden. Ook heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van mijn studenten-ov om dagjes weg te gaan naar Den Haag, Rotterdam en Delft. Al deze steden hebben iets eigens, een sterk eigen karakter. En al is het platteland van de provincie vooral het terrein van de Christen Unie en SGP, het doet qua schoonheid absoluut niet onder voor het Brabantse platteland.

 

Wat ga je doen als je in de provinciale staten komt?

Als vertegenwoordiger van groene jongeren, wil ik me natuurlijk inzetten voor de belangen van jongeren, en een snelle transitie naar een duurzamer Zuid-Holland. Ik wil bijvoorbeeld dat er in nieuwe bouwplannen ook studenten- en starterswoningen bij komen en dat er nieuwe ov-verbindingen komen om onderwijsinstellingen beter bereikbaar te maken. Maar jongeren vinden duurzaamheid ook juist belangrijk. Daarom wil ik erop toezien dat de mooie woorden van de provincie over duurzame energie en de circulaire economie ook worden omgezet in daden.

 

Waarom wil je een hogere plek op de kandidatenlijst?

De combinatie van een frisse nieuwe blik en mijn inhoudelijke kennis van de groene onderwerpen in de provincie maakt dat ik echt het verschil kan maken. Daarnaast heb ik het geduld dat soms nodig is in de provincie. Veranderingen gaan er langzaam, dus moet je ze direct in zetten, en vervolgens het geduld hebben om daaraan vast te houden.

Tot slot: jongeren zijn slecht vertegenwoordigd in de provinciale politiek. Niet gek dus dat de opkomst voor de statenverkiezingen onder jongeren erg laag is. Ik hoop een klein steentje te kunnen bijdragen aan de verjonging van de staten, en om in de campagne zo veel mogelijk jongeren naar de stembus te krijgen. Doen jullie mee?

Gerelateerd Nieuws

interviews

“Illegale huisjesmelkers hoor je niet te belonen”

Een interview met gemeenteraadslid Ahmet Kargin
Leiden en studenten gaan vaak hand in hand, maar ni…

18 december 2023
blog

We zoeken een nieuw bestuur!

De Algemene Afdelingsvergadering komt eraan op 14 juni! Op deze AAV wordt ook weer een nieuw bestuu…

25 april 2023
blog, nieuwsbericht

We zoeken een nieuw bestuur

De Algemene Afdelingsvergadering komt eraan op 24 juni! Op deze AAV wordt ook weer een nieuw bestuu…

24 maart 2020