Geen categorie

DWARSers voor de Raad: Timo Töns uit Delft

11 januari 2018

DWARS Leiden-Haaglanden vindt het belangrijk om jongeren in de gemeenteraad te krijgen. Daarom willen wij alle DWARSe kandidaat-raadsleden interviewen zodat jij ze beter kan leren kennen! Vandaag interviewen we Timo Töns, nummer 6 op de kandidatenlijst in Delft

Stel jezelf kort even voor

Ik ben Timo, 24 jaar, en studeer Civiele Techniek aan de TU Delft. Naast mijn studie ben ik de afgelopen jaren actief geweest in het studentenleven. Daarvoor heb ik ook al heel mijn leven in Delft gewoond, vandaar dat ik een ontzettende binding heb met de stad Delft.

Waarom heb je besloten jezelf te kandideren voor de gemeenteraad?

Iets meer dan een jaar geleden heb ik besloten om me in te schrijven bij GroenLinks om me in te zetten voor de partij. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in politiek, dus toen ik een oproep zag aan studenten om zichzelf kandidaat te stellen was keuze snel gemaakt.

Heb je concrete plannen voor jouw gemeente mocht je in de raad komen?

Vanuit mijn studie heb ik me veel beziggehouden met het ontwerpen van moderne infrastructuur en mobiliteit voornamelijk rondom fietsers. Het lijkt me heel interessant om deze kennis toe te passen in de raad.

Waarom moeten wij op jou stemmen?

Het is belangrijk om een goede afspiegeling is van de bevolking. In Delft zijn dat veel jongeren en studenten en die wil ik graag vertegenwoordigen. Daarnaast ben ik ook een geboren en getogen Delvenaar, dus ken ik de stad op mijn duimpje. Die liefde voor de stad is ook wat mij het meest motiveert.

Waarom vind jij het belangrijk dat er jongeren in de raad zitten?

Ik ben van mening dat de raad een afspiegeling zou moeten zijn van de maatschappij. Daar horen jongeren net zo goed tussen. Vooral in Delft heb je door de grote hoeveelheid studenten nog meer jongeren wonen. Ik wil graag binnen GroenLinks deze groep een stem geven.

Wat is je favoriete oneliner?

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Ik ga de campagne met heel veel enthousiasme en plezier tegemoet!

Gerelateerd Nieuws

Geen categorie

Leerzame lezing en quiz over abortus

Dinsdagavond 24 november was het zover, een speciale avond over het onderwerp abortus. Tijdens deze …

25 november 2020
Geen categorie

Training debatteren

Donderdagavond 19 november kregen we een debat training van Daan. Hij leerde ons tijdens deze traini…

23 november 2020
Geen categorie

Gezellige spelletjesavond

Afgelopen dinsdag 10 november was er weer een nieuwledenavond en deze keer gecombineerd met spelletj…

18 november 2020