Nieuwsberichten,Vereniging

Update pand: DWARS blijft op eigen verdieping

09 januari 2024

De laatste tijd hebben we jullie op de hoogte gehouden van de beslissing die we moesten maken over de huisvesting van DWARS. De keuze moest gemaakt worden tussen blijven op de entresol of verhuizen naar de vijfde verdieping om bij GroenLinks in te trekken. Financieel gezien was intrekken bij GroenLinks gunstig, maar hier kwamen wel principiële vragen naar boven of we zo dicht bij GroenLinks wouden zitten.

We hebben de afgelopen tijd onderhandeld met GroenLinks. Ook hebben we geluisterd naar jullie input en binnen het bestuur uitgebreid gediscussieerd. Uiteindelijk zijn we tot het besluit gekomen om de entresol vanaf 2025 voor drie jaar te verlengen.

De optie die we bij GroenLinks kregen gaf ons niet de juiste ruimte voor onze groeiende vereniging. Het is voor ons belangrijk om iedereen een fijne plek te geven om langs te komen bij DWARS. Het principiële argument heeft ook een grote rol gespeeld voor ons: we zijn onafhankelijk en willen daarom ook onze eigen plek. Daarnaast bleek de optie om op de entresol te blijven financieel draagbaar, mede vanwege een financiële meevaller door de groei van GroenLinks in de Tweede Kamer. Ook komt GroenLinks ons tegemoet bij de kosten van de huur van de entresol.We houden nauw contact met GroenLinks om ons huidige pand te verbeteren. Zo gaan we in gesprek naar de verbetering van onze vergaderzaal – zaal O – zodat het pand toekomstbestendig blijft.

Mocht je nog vragen hebben over hoe we tot dit besluit zijn gekomen en wat dit betekent voor de vereniging, dan kan je contact opnemen met Ruben via ruben@dwars.org

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Vereniging

Adviezen en factsheet ledeninspraak + Inputformulier – intrekken bij GroenLinks?

Op maandag 4 en vrijdag 8 december organiseren we een ledeninspraakmomenten gerelateerd aan het…

04 december 2023
Nieuwsberichten, Persberichten, Politiek

Manifest: Sluit de PVV uit!

De verkiezingsuitslag, waarbij de PVV de grootste partij werd, heeft grote gevolgen voor kwetsbare…

13 december 2023
Internationaal, Nieuwsberichten, Persberichten

Reactie op ledenreferendum Europese verkiezingen

Tijd voor gezamenlijke Europese politiek – een reactie van het DWARS bestuur op het…

01 december 2023