Vacatures Bestuur

Vacatures Bestuur

De Algemene Afdelingsvergadering komt eraan op dinsdag 21 mei 2024. Op deze AAV kiezen we een nieuw bestuur voor het komende jaar. Het bestuur zorgt voor het dagelijkse reilen en zeilen van de afdeling. Ze organiseren de activiteiten, onderhouden interne en externe contacten en zorgen dat de leden zich zo goed mogelijk kunnen ontplooien bij DWARS.

Eens in de twee weken is er een bestuursvergadering en de andere week is meestal de activiteit, je bent er dus in ieder geval een avond in de week mee bezig. Ervaring is niet nodig, we zijn vooral op zoek naar enthousiaste mensen die graag iets voor de afdeling willen betekenen. We zoeken maximaal 7 mensen voor verschillende functies: voorzitter, secretaris, penningmeester, bestuurslid Promotie en Ledenwerving, en algemeen bestuurslid (max. 3 personen). Alle functies duren een (bestuurs)jaar. Heb je vragen? Stuur die naar ons contactformulier of app/mail het huidige bestuurslid via contact.

Waar kan ik allemaal op solliciteren?

 • Voorzitter
  Als voorzitter ben je het gezicht en de eindverantwoordelijk voor de afdeling. Je houdt contact met DWARS landelijk, andere politieke jongerenorganisaties in de regio en leden van DWARS Leiden-Haaglanden. Jij bent verantwoordelijk voor de taken die binnen het bestuur worden uitgevoerd en houdt overzicht van wat er gebeurt en moet gebeuren. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de sfeer binnen het bestuur en hou je rekening met hoe je bestuursgenoten zich voelen. Dit betekent dat jij de bestuursuitjes organiseert. Het is een functie waarbij verantwoordelijkheidsgevoel wordt gevraagd, maar waar je ook veel plezier uit haalt.
 • Secretaris
  Als secretaris van DWARS Leiden-Haaglanden hou je alles achter de schermen draaiende. Je bent de eerste contactpersoon voor interne communicatie binnen de afdeling. Je zorgt ervoor dat leden op de hoogte zijn van wat er gebeurt en verwelkomt nieuwe leden. Dit doe je door de mail bij te houden, nieuwsbrieven te schrijven, de website bij te houden en tijdens bestuursvergaderingen de notulen te maken. Per week ben je ongeveer 5 – 10 uur bezig met deze functie.
 • Penningmeester
  De penningmeester is een essentiële positie in een afdelingsbestuur. Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor de financiële situatie van de afdeling. Je maakt de jaarlijkse begroting, beheert de bankrekening, houdt de boekhouding bij en je zorgt dat er genoeg financiële middelen zijn om activiteiten te organiseren en nieuwe campagnes op te zetten. Ook organiseer je in elk geval twee keer een gezellige kascontrole samen met de kascommissie (met vegan pizza). Per week heb je maar een paar uur nodig voor je taken als penningmeester, dus je hebt ook genoeg tijd voor het organiseren van activiteiten of voor andere bezigheden.
 • Bestuurslid Promotie en Ledenwerving
  Als bestuurslid promotie en ledenwerving breng je alle activiteiten, evenementen en acties onder de aandacht van leden. Jij bent verantwoordelijk voor de social media (Instagram) van de afdeling. Jij zorgt dus dat de leden op de hoogte zijn van de activiteiten en dat ze hier enthousiast voor worden. Op activiteiten voor nieuwe leden en zorg jij ervoor dat mensen de juiste informatie krijgen en betrokken raken bij de afdeling. Je bent voor deze functie ongeveer 5-10 uur per week kwijt. Tijdens de campagne tijd ben je campagneleider van de afdeling en breng je de DWARSe campagne in samenwerking met DWARS landelijk en andere afdelingen onder de aandacht bij de leden. Houd er rekening mee dat je tijdens campagne tijd wat meer tijd kwijt bent aan de functie: 10 – 15 uur per week.
 • Algemeen Bestuurslid
  Als algemeen bestuurslid ben je een ‘manusje van alles’. Je houdt je vooral bezig met het organiseren en opzetten van activiteiten, maar er zijn mogelijkheden om andere portefeuilles erbij te nemen en je dus breed in te zetten binnen het bestuur. Daarnaast help je de andere bestuursleden wanneer en waar dat nodig is. Gemiddeld ben je ongeveer 5 uur per week bezig met je taken als algemeen bestuurslid, maar dat varieert per week (afhankelijk van of er vergaderingen of activiteiten zijn).

Interesse?
Solliciteren kan door een motivatie te schrijven waarin je jezelf voorstelt, relevante ervaring als je die hebt en waarom je graag in het bestuur van DWARS Leiden-Haaglanden wil. Mail je sollicitatie naar voorzitter.leiden-haaglanden@dwars.org OF vul hieronder het sollicitatieformulier in. Houd er rekening mee dat je motivatie twee weken voor de algemene afdelingsvergadering in de reader komt te staan. De sollicitatiedeadline is 21 mei 2024.