nieuwsbrief

Nieuwsbrief januari 2024

05 februari 2024
Logo van DWARS Leiden-Haaglanden
Welkom bij de (ietwat verlate) januari-nieuwsupdate!

🥳🥳🥳

Voor in je agenda

  • Op 8 februari organiseren we samen met de jonge socialisten een lezing over vrouwenrechten in Iran, het belooft een hele interessate avond te worden! Vind plaats in Den Haag, aanmelden kan hier.
  • Op 22 februari organiseren we samen met verschillende andere PJO’s een borrel in Den Haag. Altijd al de degens willen kruisen met een Jonge Democraat? Benieuwd waarom iemand ooit lid zou worden van de JOVD? Ga buiten je bubbel bij deze superleuk activiteit. Bij deze het linkje.
  • Op 14 maart is de allereerste Lustrum-activiteit van het jaar! Dit lustrumjaar trappen we af met de Grote Leiden-Haaglanden Lustrum Quiz 💡. Weet jij nog niks over onze afdeling? Kom gezellig wat drinken, leren en mensen ontmoeten! Loop jij al heel lang bij onze afdeling en weet jij alles? Kom gezellig wat drinken, je kennis delen en je oude vrienden weer zien! Meld je hier aan.

Nog meer Lustrum

Je wilt natuurlijk geen enkele lustrum-activiteit missen, dus bij deze ook alvast de activiteiten later in het jaar. Zet ze alvast in je agenda, want deze mag je niet missen!

  • 4 mei: DWARS Door Zee 🌊 wordt een leerzame en actieve middag over zee en strand, waar we eerst van een interessante spreker leren over het zeemilieu en hoe we dit kunnen beschermen. Voor wie kan en wil gaan we ook zelf nog even uitwaaien en het strand op gaan ruimen!
  • 21 juni: ons feestelijk DWARS Midzomerfestival🪻 met muziek, sfeer en lekkers.
  • 2 november: we sluiten het jaar af met het Lustrum Eindejaarsgala! 💃🏻 Op het gala vol gezelligheid zullen we terugblikken op tien mooie jaren DWARS Leiden-Haaglanden, met ook een moment voor het goede doel.

 

Foto met verschillende vrouwen, met de tekst Iran Lezing: Hoor de stemmen van vrouwen
 

Gelukkig nieuwjaar!

Gelukkig nieuwjaar kameraden! We hebben een spannend jaar voor de boeg. Een jaar met Europese verkiezingen, maar ook een jaar waarin we misschien het meest rechtse kabinet in de naoorlogse geschiedenis krijgen. Al met al, meer dan genoeg reden om weer vol energie het jaar in te gaan. Tijd om te strijden voor onze linkse idealen, maar ook tijd voor gezelligheid en leuke dingen. Ik heb er zin in, hopelijk jullie ook!

We zijn het jaar al goed begonnen met een gezellige nieuwe-leden avond. Op naar een hoop mooie nieuwe activiteiten 🙂

Foto van de nieuwe ledenavond
 

Tips van de maand

Wil je iets lezen? Ik heb zojuist het boek “De mythe van de staatsschuld” van Stephanie Kelton gelezen, en voor de economie-nerds onder ons, het was echt heel goed.

Volgtips voor op de socials: Natuurlijk volg je onze fantastische instagram al lang, maar wil je in aanloop van de Iran-lezing alvast hierover meer volgen, volg dan het account van de spreekster.

Heb je zin in een interessante YouTube-video die je weer lekker boos maakt over het kapitalisme? Tom Nicholas heeft wat je zoekt.

 

(Psst, sta jij nog niet op de mailinglijst? Meld je aan door hier te klikken.)

 


Nieuwsbrief 🗞️   Instagram 📷   WhatsApp 💬