interviews

DWARSers voor de Staten: Ida Vos

08 februari 2019

 

Jongeren zijn ontzettend belangrijk voor de provincie. Daarom laten wij alle DWARSe kandidaten van GroenLinks Zuid-Holland aan het woord komen met een interview! Als 5e interview praten we deze keer met Ida Vos: de Delftse meid op plek 18.

Zou je jezelf even in het kort voor kunnen stellen?

Ik ben Ida: Delvenaar, en GroenLinkser. Ik ben geboren in 1999, en studeer nu geschiedenis in Delft.

Waarom ben je bij DWARS gekomen, en hoe lang zit je er al bij?

Ik vind politiek al zolang ik me kan herinneren onwijs interessant. Ruim drie jaar geleden besloot ik dat het tijd was om daar wat mee te gaan doen. Toen heb ik me ingeschreven bij DWARS, en sindsdien draai ik met veel plezier mee!

Waarom heb je je kandidaat gesteld voor de Provinciale Staten?

Even ter verduidelijking: ik sta op plek 18, dus de kans dat ik niet verkozen word, is groot. Op deze manier kan ik mensen uit mijn omgeving echter wel goed enthousiasmeren om mee te doen met de campagne, en te stemmen (en dan natuurlijk het liefst op GroenLinks)! Ik heb een groot netwerk in Delft, waar ik woon, en in Rotterdam, waar ik studeer. Ik hoop dat ik veel van die mensen nét dat extra zetje kan geven, zodat ze hun stem goed zullen gebruiken.

Wat zou je doen als je verkozen zou worden?

Ik zou me in ieder geval stevig inzetten voor het milieu en klimaat. Het gaat nu namelijk echt om onze toekomst, de toekomst van de jonge mensen van nu, en binnen de Provinciale Staten kan daar nu zo veel in worden bereikt.

Heb je nog een leuke oneliner?

Dezelfde oneliner als die bij mijn pagina op GroenLinks Zuid-Holland: Laten we samenwerken voor een betere toekomst!