nieuwsbericht

GroenLinks-jongeren boos over verantwoording Shell-festival

20 januari 2017

Tussen 1 en 5 oktober 2016 organiseerde Shell met ongeveer een ton subsidie van gemeente Den Haag een meerdaags festival om “jongeren te inspireren en uit te dagen om hun ideeën te realiseren, waar ze wetenschap en technologie kunnen beleven. Na vragen van meerdere partijen bleef een goed antwoord van wethouder Ingrid van Engelshoven (D66) uit. Haar redenering kwam erop neer dat Rotterdam anders weg zou lopen met het festival.

De GroenLinks-jongeren van DWARS Leiden-Haaglanden vinden dat dit antwoord op geen enkele manier verantwoordt waarom er bijna een ton aan gemeentegeld is gegaan naar een festival van een commerciële partij. Ook vinden zij het niet in lijn met de klimaatdoelstellingen van de gemeente Den Haag om in 2040 klimaatneutraal te zijn.

“Dit festival is simpelweg kindermarketing. Shell is een partij die bewust fossiel vervuilt en volgens Amnesty wereldwijd mensenrechten schendt. Voor duurzaamheids- en wetenschapsonderwijs zijn er voldoende goede alternatieven.” aldus de lokale DWARS-voorzitter Willemijn Kadijk. “Als mensen een pretpark in Den Haag willen, dan kunnen ze naar het reuzenrad op de Pier.”
De GroenLinks-jongeren hopen dat de gemeente in de toekomst kritischer kijkt naar wat ze financieren, en in het vervolg organisaties uitkiest die duurzaamheid wel vooropzetten.

Gerelateerd Nieuws

nieuwsbericht

Activiteiten in september

(English below)

Naast de Hippie BBQ die plaatsvond op 4 september, staan er nog meer activiteiten…

13 september 2022
nieuwsbericht

Een nieuw bestuur!

Tijdens de zomer-AAV is het nieuwe bestuur van DWARS Leiden-Haaglanden verkozen. Delfine is verkozen…

15 juni 2022
nieuwsbericht

Activiteiten in mei

Ook deze maand hebben we weer een heleboel leuke dingen gepland. Wil je meer informatie of wil je j…

12 mei 2022