nieuwsbericht

HTM: “vluchtelingen helpen te controversieel.” Onzin, aldus Haagse PJO’s.

22 september 2016

De reclame-aanvraag van VluchtelingenWerk om een pro-vluchtelingenslogan op Haagse trams te zetten is door Vervoersmaatschappij HTM afgekeurd. De HTM zegt geen campagnes te willen steunen die religieus, politiek of controversieel zijn. Vervoersbedrijven in Rotterdam en Amsterdam hebben geen bezwaar.

DWARS, de Jonge Socialisten en ROOD, de jongeren van GroenLinks, de PvdA en de SP vinden dit een slecht besluit. Ze dragen aan dat hun besluit contrasteert met het feit dat de HTM tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen campagnefoto’s op bussen heeft geplaatst. Daarnaast vinden zij het vreemd dat empathie richting vluchtelingen in nood als iets controversieels gezien wordt.

“Als het helpen van vluchtelingen uit oorlogsgebieden, die recht hebben op hulp, te controversieel is voor de openbare ruimte, dan is onze samenleving wel erg ver heengegaan. Het is dan ook een rare keuze dat de HTM om dit als te controversieel ziet,” aldus DWARS-voorzitter Willemijn Kadijk. “Juist in tijden van angst moeten we niet bang zijn om onze normen en waarden te blijven laten zien.”

De jongeren roepen de HTM op om te overwegen of het opvangen van vluchtelingen, die daar volgens internationale verdragen recht op hebben, daadwerkelijk te controversieel is voor de openbare ruimte.

Op woensdagmiddag 21 september gingen de jongeren de straat op om te vragen of inwoners van Den Haag het statement van VluchtelingenWerk inderdaad te controversieel vinden. Ze boden na de actie de trams aan aan HTM. De HTM noemde de actie sympathiek en vond het bewonderenswaardig dat jongeren hiervoor de straat opgaan. Wel bleven ze bij hun standpunt dat het te controversieel was voor de openbare ruimte.

Gerelateerd Nieuws

nieuwsbericht

Een nieuw bestuur!

Tijdens de zomer-AAV is het nieuwe bestuur van DWARS Leiden-Haaglanden verkozen. Delfine is verkozen…

15 juni 2022
nieuwsbericht

Activiteiten in mei

Ook deze maand hebben we weer een heleboel leuke dingen gepland. Wil je meer informatie of wil je j…

12 mei 2022
nieuwsbericht

Activiteiten in april

Er is een nieuwe maand aangebroken en daarom ontvangen jullie opnieuw een overzicht van alle activit…

06 april 2022