nieuwsbericht

Jongeren GroenLinks boos over arrestaties tegendemonstranten Pegida

10 april 2016

Jongeren GroenLinks boos over arrestaties tegendemonstranten Pegida

DWARS, de jongeren van GroenLinks, zijn boos over het massale arrestatie-offensief van de politie tijdens demonstraties in Den Haag afgelopen zondag.

β€œHet is al een dubieus punt dat het demonstratierecht in Den Haag strenger is dan in andere steden, maar als de uitvoering ook nog zo twijfelachtig is, dan moeten we het in Den Haag eens serieus gaan hebben over vrijheden en rechtstaat. Mensen preventief oppakken of intimideren om geen gebruik te maken van hun vrijheid van meningsuiting is niet hoe het zou moeten in de stad van Vrede en Recht. Het feit dat van de 54 opgepakte mensen iedereen de volgende dag weer op straat staat geeft wel aan hoe scheutig de politie met dit zeer serieuze middel om is gegaan.” aldus W.K., voorzitter van DWARS Leiden-Haaglanden.

De jongeren pleiten voor een serieuze politieke discussie over de staat van de politie en democratie in de stad van Vrede en Recht.