Nieuws

Tikkie terug

16 december 2021

De fractie van de Utrechtse Provinciale Staten van GroenLinks heeft de campagne #TikkieTerug gelanceerd. Elke keer dat er in een motie in de Provinciale Staten een ‘tik’ wordt uitgedeeld aan statushouders, doneren de Statenleden van de GroenLinks-fractie aan een goed doel. De eerste donaties zijn naar aanleiding van twee moties van JA21, en gaan naar Vluchtelingenwerk Nederland.

Wij steunen deze actie. DWARS Utrecht en de individuele bestuursleden doneren ook aan Vluchtelingenwerk Nederland.

Afschuiven van falend woonbeleid op statushouders
Zoals veel rechtse partijen probeert JA21 de gevolgen van woonbeleid waarin de sociale huursector wordt uitgekleed, af te schuiven op statushouders. Deze mensen zijn hun land ontvlucht door oorlog, onderdrukking of geweld en krijgen hier de schuld van rechts beleid. Door moties als deze worden statushouders constant neergezet als een last, terwijl er juist ruimte moet zijn voor gastvrijheid.

Gastvrijheid
De provincie Utrecht is een gastvrije provincie waar mensen niet worden uitgesloten. Wonen is een grondrecht, en de overheid moet zorg dragen voor een plek voor iedereen. Sociale huurwoningen zijn hier een essentieel onderdeel van, en daarom zal er de komende tijd fors moeten worden ingezet op sociale huur.

Doneer aan Vluchtelingenwerk Nederland
Vluchtelingenwerk Nederland is een organisatie die vluchtelingen emotioneel en juridisch ondersteunt, en helpt bij andere dingen die bij immigratie komen kijken zoals een baan vinden. Ook organiseert evenementen speciaal voor vluchtelingen, zoals bijvoorbeeld kindervakantieweken op asielzoekerscentrums. Bijna 15 duizend vrijwilligers helpen vluchtelingen op deze manier om een nieuwe toekomst op te bouwen.

DWARS Utrecht doneert graag om op deze manier te compenseren voor het verhulde racisme van JA21. Wil je ook doneren? Klik dan hier.

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

Nieuw bestuur! / New board!

Op de zomer-AAV van DWARS Utrecht, die plaatsvond op vrijdag 23 juni 2023, is het nieuwe bestuur van…

24 juni 2023
Nieuws, Opinie

Over linkse samenwerking

Op dinsdag 13 juni hield GroenLinks een ledengesprek over de linkse samenwerking tussen GroenLinks e…

17 juni 2023
Nieuws

Politiek Café: jij bent niet alleen

Angst, depressie, eetstoornissen en andere mentale problemen is een slopende strijd voor jongeren di…

18 april 2023