nieuws

Utrechts woonprotest op 21 november

06 november 2021

Na Amsterdam, Rotterdam en Den Haag volgt op 21 november een groot woonprotest in Utrecht. De organisatie verwacht duizenden mensen, want de wooncrisis raakt Utrecht hard. Het protest start om 13 uur op het jaarbeursplein met sprekers over de wooncrisis en vervolgt met een mars door de stad. 

“Betaalbare woningen zijn onvindbaar in Utrecht”, stelt de organisatie. “Een koopwoning is onbetaalbaar voor mensen met een laag of middeninkomen, en als je al recht hebt op een sociale huurwoning sta je 12 jaar op de wachtlijst. Onze stad is niet alleen voor de rijken. We moeten nu massaal van ons laten horen om te zorgen dat er actie wordt ondernomen om de wooncrisis op te lossen.”

De eisen van de demonstratie sluiten aan bij het landelijk woonmanifest. Dit manifest eist dat de overheid ingrijpt en maatregelen neemt voor meer betaalbare woningen en woonzekerheid. Ook willen de organisatoren dat er in Utrecht meer werk gemaakt wordt van betaalbaar wonen voor iedereen. “We zijn kwaad over wat er in Utrecht en heel Nederland gebeurt. Woningen zijn om in te wonen, niet om zoveel mogelijk winst op te maken. Wonen is een recht en daarvoor moet er nu verandering komen.”

Het protest wordt georganiseerd door 23 organisaties. Er sluiten zich dagelijks nieuwe organisaties aan, waaronder huurdersorganisaties, bewonersgroepen, activisten en lokale politieke partijen. Alles over het Utrechts woonprotest is binnenkort te vinden op www.woonprotestutrecht.nl en de sociale media kanalen.

Bron: Woonprotest Utrecht

Gerelateerd Nieuws

nieuws

Nieuwe vacatures / New vacancies

Op 23 juni is het zomer congres en dan komt er een nieuw bestuur voor DWARS Utrecht. Hiervoor staan …

02 mei 2022
GroenLinks Utrecht
nieuws

Verkiezingen / Elections

Vrijdag is de zetelverdeling van de gemeenteraad bekend gemaakt. Wat een mooi resultaat heeft GroenL…

21 maart 2022
nieuws

Website in English

Starting next year, DWARS Utrecht will work on making the website accessible to English speakers, wh…

27 december 2021