Nieuws

Utrechts woonprotest op 21 november

06 november 2021

Na Amsterdam, Rotterdam en Den Haag volgt op 21 november een groot woonprotest in Utrecht. De organisatie verwacht duizenden mensen, want de wooncrisis raakt Utrecht hard. Het protest start om 13 uur op het jaarbeursplein met sprekers over de wooncrisis en vervolgt met een mars door de stad. 

“Betaalbare woningen zijn onvindbaar in Utrecht”, stelt de organisatie. “Een koopwoning is onbetaalbaar voor mensen met een laag of middeninkomen, en als je al recht hebt op een sociale huurwoning sta je 12 jaar op de wachtlijst. Onze stad is niet alleen voor de rijken. We moeten nu massaal van ons laten horen om te zorgen dat er actie wordt ondernomen om de wooncrisis op te lossen.”

De eisen van de demonstratie sluiten aan bij het landelijk woonmanifest. Dit manifest eist dat de overheid ingrijpt en maatregelen neemt voor meer betaalbare woningen en woonzekerheid. Ook willen de organisatoren dat er in Utrecht meer werk gemaakt wordt van betaalbaar wonen voor iedereen. “We zijn kwaad over wat er in Utrecht en heel Nederland gebeurt. Woningen zijn om in te wonen, niet om zoveel mogelijk winst op te maken. Wonen is een recht en daarvoor moet er nu verandering komen.”

Het protest wordt georganiseerd door 23 organisaties. Er sluiten zich dagelijks nieuwe organisaties aan, waaronder huurdersorganisaties, bewonersgroepen, activisten en lokale politieke partijen. Alles over het Utrechts woonprotest is binnenkort te vinden op www.woonprotestutrecht.nl en de sociale media kanalen.

Bron: Woonprotest Utrecht

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

Nieuw bestuur! / New board!

Op de zomer-AAV van DWARS Utrecht, die plaatsvond op vrijdag 23 juni 2023, is het nieuwe bestuur van…

24 juni 2023
Nieuws, Opinie

Over linkse samenwerking

Op dinsdag 13 juni hield GroenLinks een ledengesprek over de linkse samenwerking tussen GroenLinks e…

17 juni 2023
Nieuws

Politiek Café: jij bent niet alleen

Angst, depressie, eetstoornissen en andere mentale problemen is een slopende strijd voor jongeren di…

18 april 2023