Opinie

Woonprotest 12 september

07 september 2021

Er is een grote wooncrisis in ons land. Wonen wordt voor steeds meer mensen steeds moeilijker te betalen en de crisis maakt elke dag meer slachtoffers. Honderdduizenden mensen staan op jarenlange wachtlijsten, huizenprijzen schieten als een raket omhoog en het aantal daklozen is in tien jaar verdubbeld.

Daarom organiseert de organisatie Het Woonprotest een protest, een protest waar DWARS ook bij aanwezig zal zijn. Op dit moment verbeterd de situatie zich niet, het blijft verder uit de hand lopen. Het is roekeloos en het bedreigt de toekomst van vele Nederlanders. Daarom is het tijd voor een brede landelijke beweging die “tot hier en niet verder” zegt. We kunnen niet meer wachten op de politici die dit wanbeleid actief voeren of oogluikend toestaan. We moeten aan de noodrem trekken en een ommekeer in beleid forceren.

Het Woonprotest spreekt zich uit tégen de uitverkoop van het woonrecht, tégen de hebzuchtige rijken die slapend rijker worden, tégen het leed van honderdduizenden Nederlanders en tégen het verdrijven van oorspronkelijke bewoners uit hun eigen wijken middels racistisch en klassistisch woonbeleid. Het Woonprotest roept op tot solidariteit met alle huurders en kopers die collectief slachtoffer zijn van deze crisis. Wij laten ons niet meer uitwonen.

Daarom staat Het Woonprotest op 12 september op de Dam met deze eisen:

  • Garandeer voldoende en betaalbare huisvesting
  • Herpak de grip op de escalerende huur- en huizenprijzen
  • Stop racistisch en klassistisch woon- en sloopbeleid
  • Pak parasitaire beleggers aan

Op 12 september om 14:00 is het eerste woonprotest in Amsterdam en op 17 oktober vervolgen we de woonopstand in Rotterdam.

Bron: Woonprotest

Gerelateerd Nieuws

Opinie

Kritisch GroenLinks

Op de algemene ledenvergadering van GroenLinks Utrecht aankomende zondag wordt er gestemd over een m…

06 november 2021
Opinie

Corona zorgt voor nog meer leed bij ouderen

Een opiniestuk van onze voorzitter is in de zaterdageditie van het Utrechtse AD geplaatst! ? Lees he…

16 mei 2020
Opinie

De verschillen die er toe doen

Door Stijn Rombouts

Afgelopen donderdag hadden wij een activiteit met Sarita Bajnath over microag…

19 april 2020