Nieuws

Oproep Utrechtse PJO’s: gemeente moet beter communiceren over de klimaatnoodtoestand

16 januari 2021

Afgelopen dinsdag 12 januari was het 1,5 jaar geleden dat de klimaatcrisis tot een noodtoestand werd uitgeroepen door gemeente Utrecht. Zijn we als stad ook op weg om de opwarming van de aarde onder de 1,5 graad te houden? JS, Pink! en Rood waren het met ons eens dat alleen symbolisch de klimaatnoodtoestand uitroepen niet genoeg is.

Wethouder Lot van Hooijdonk heeft onze oproep dinsdag in ontvangst genomen in het stadskantoor. „Het voelt niet alsof de gemeente de klimaatcrisis als een noodgeval behandelt, terwijl je dat wel verwacht van een noodtoestand”, zegt Aukje van Geene, onze voorzitter en de initiatiefneemster van deze oproep. In de oproep vragen we om duidelijkere informatie over de klimaatcrisis, en een duidelijke vermelding op de website van de gemeente Utrecht. Ook willen we dat de gemeente haar eigen verantwoordelijkheid neemt: nu ligt de nadruk vooral op wat burgers kunnen doen, maar met onze huizen isoleren gaan we de aarde niet redden.

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

Nieuw bestuur! / New board!

Op de zomer-AAV van DWARS Utrecht, die plaatsvond op vrijdag 23 juni 2023, is het nieuwe bestuur van…

24 juni 2023
Nieuws, Opinie

Over linkse samenwerking

Op dinsdag 13 juni hield GroenLinks een ledengesprek over de linkse samenwerking tussen GroenLinks e…

17 juni 2023
Nieuws

Politiek Café: jij bent niet alleen

Angst, depressie, eetstoornissen en andere mentale problemen is een slopende strijd voor jongeren di…

18 april 2023