Nieuws

Links Lullen: de groei van Utrecht

20 mei 2018

Samen met de jongeren van de Partij voor de Dieren hadden wij op 18 april een discussieavond over de groei van onze stad Utrecht. Hoe veel huizen kunnen er nog bijgebouwd worden en moeten we dat eigenlijk wel willen? Samen met onze twee sprekers, Tim Homan van Student & Starter en Maarten van Heuven van de Partij voor de Dieren zijn we hierover in gesprek gegaan.

Tim heeft in zijn betoog duidelijk gemaakt dat S&S wel degelijk toekomst ziet in de groei van de stad en hiervoor ook niet terugdeinst als het aankomt op het bouwen van meer huizen. Hierbij zal voornamelijk gekeken moeten worden naar hoogbouw, omdat dit milieutechnisch gezien beter en handiger is. Ook vindt hij het een leuke uitdaging om natuur en ander groen te combineren bij het bouwen van deze woningen. Het een hoeft het ander nog niet uit te sluiten.

Maarten van de PvdD heeft een andere mening. Hij vindt dat de groei van Utrecht ook een eindpunt kan bereiken en vind dat we hier erg in de buurt zitten. De partij is van mening dat een stad niet eindeloos door kan groeien en we op een gegeven moment moeten zeggen dat extra woningen bijbouwen niet zal gaan. Liever ziet hij een groei in regio’s om ons heen die nu meer krimpen, door daar meer woningen te bouwen en te zorgen voor meer faciliteiten.

Beide meningen zijn goed naar voren gekomen en we hebben uitgebreid met elkaar kunnen discussiëren. Al met al een waardevolle avond!

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

Nieuw bestuur! / New board!

Op de zomer-AAV van DWARS Utrecht, die plaatsvond op vrijdag 23 juni 2023, is het nieuwe bestuur van…

24 juni 2023
Nieuws, Opinie

Over linkse samenwerking

Op dinsdag 13 juni hield GroenLinks een ledengesprek over de linkse samenwerking tussen GroenLinks e…

17 juni 2023
Nieuws

Politiek Café: jij bent niet alleen

Angst, depressie, eetstoornissen en andere mentale problemen is een slopende strijd voor jongeren di…

18 april 2023