Nieuws

Links Lullen over Basisinkomen: waar links en rechts elkaar tegemoet komen.

20 november 2017

Op woensdag 15 november organiseerde DWARS Utrecht – samen met onze linkse vrienden van JS (PvdA) en Pink! (PvdD) weer een avond Links Lullen. Het thema, basisinkomen, roept bij iedereen vragen op. Hoe gaan we dat betalen? Krijgen jongeren dan minder dan volwassenen? Gaat prinses Beatrix dan ook basisinkomen krijgen? En wat lossen we er eigenlijk mee op, waarom is het een beter idee dan bijvoorbeeld bijstand?

Onze eerste spreker was Johan Luijendijk (rechts op de foto), initiatiefnemer van het burgerinitiatief basisinkomen 2018. De tweede spreker was Lex van Eijndhoven (links op de foto), raadslid in Utrecht voor de VVD. Beide sprekers konden elkaar verbazend goed vinden. Zo kwamen we erachter dat redenen vóór het basisinkomen eigenlijk best wel ‘rechts’ zijn, en de argumenten tegen best wel ‘links’ klinken. Dit maakte de discussie extra interessant.

We zijn allemaal weer een stukje wijzer geworden en hebben natuurlijk een hele gezellige avond gehad. Ben jij er volgende keer ook bij?

 

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

Nieuw bestuur! / New board!

Op de zomer-AAV van DWARS Utrecht, die plaatsvond op vrijdag 23 juni 2023, is het nieuwe bestuur van…

24 juni 2023
Nieuws, Opinie

Over linkse samenwerking

Op dinsdag 13 juni hield GroenLinks een ledengesprek over de linkse samenwerking tussen GroenLinks e…

17 juni 2023
Nieuws

Politiek Café: jij bent niet alleen

Angst, depressie, eetstoornissen en andere mentale problemen is een slopende strijd voor jongeren di…

18 april 2023