Nieuws

Kandidaat-bestuursleden stellen zich voor

15 juni 2017

Op 26 juni kiezen we een nieuw bestuur, lees hier meer over de kandidaten.

Bas Mekel – Kandidaat voor Voorzitter

Lieve Utrechtse DWARSers,

Afgelopen jaar heb ik al onderdeel uit mogen maken van het bestuur van de afdeling Utrecht als penningmeesteres. Ik ben er erg trots op dat we met z’n drieën de afdeling Utrecht gestructureerder en sterker hebben kunnen maken afgelopen jaar. Graag ga ik komend jaar verder met het profesionaliseren van onze afdeling.

Samen met het nieuwe bestuur wil ik dit gaan doen door meer structuur aan te brengen in de activiteitenorganisatie, verbeterde communicatie, scholenbezoeken te organiseren en natuurlijk door zichtbaar aanwezig te zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen. Als voorzitter zie ik een belangrijke taak in de samenwerking met GroenLinks Utrecht. Het is belangrijk dat we een beeld houden van waar GLU mee bezig is, zowel organisatorisch als politiek inhoudelijk, zodat wij hen scherp kunnen houden en aansturen op progressieve politiek. Naast meer samenwerking met GL zijn we afgelopen jaar ook van start gegaan met meer doen met andere PJO’s in Utrecht. Naast het doorzetten van de linkse samenwerking, lijkt het me ook leuk om vaker het debat aan te gaan met partijen waar we minder dichtbij staan.

Buiten DWARS heb ik stiekem ook nog een leven. Ik studeer biologie en mijn ultieme doel is om een bijdrage te leveren aan het creëren van een biosfeer op Mars. Ik ben actief bij mijn studievereniging UBV. Ook ga ik volgend jaar als studentbestuurslid plaatsnemen in het departementsbestuur.

Ik heb heel veel zin om volgend jaar verder te gaan werken aan de continuiteit van DWARS Utrecht, want in een GL-bolwerk als Utrecht kan een goede jongeren afdeling niet ontbreken natuurlijk.

Bas Mekel


Wouter Ubbink – Kandidaat voor Secretaris

Lieve dwarse Utrechters,

Toen ik vorige zomer in Utrecht kwam wonen, was ik meteen gecharmeerd door haar prachtige grachten en groene singels. Mijn naam is Wouter en ik studeer met veel plezier biologie aan de UU. In mijn vrije tijd doe ik aan natuurfotografie en hardlopen over eerdergenoemde singels.

Bij DWARS landelijk ben ik korte tijd commissiesecretaris geweest en ben ik nu commissievoorzitter. Ik werk het liefst systematisch en ik vind het fijn om het overzicht te houden over lopende plannen. Daarom meld ik me graag aan als secretaris voor het afdelingsbestuur 2017-2018. De secretaris zorgt ervoor dat de organisatie, registratie en zowel interne als externe communicatie van de afdeling op orde zijn.  Deze taak op me nemen lijkt me een mooie manier om bij te dragen aan het uitbreiden van de politieke betrokkenheid van Utrechtse jongeren. En het lijkt me ook gewoon heel leuk!

Komend jaar wordt voor de lokale politiek spannend, en zo ook voor onze afdeling. We zullen niet alleen gezellige activiteiten organiseren en in discussie gaan over lokale tot globale onderwerpen, maar ook campagne voeren voor 21 maart en (hopelijk) nog meer nieuwe leden krijgen. Als nieuwe secretaris zou ik willen investeren in het persoonlijk betrekken van die nieuwe leden. Ik kijk er ontzettend naar uit om al deze dingen samen met jullie voor elkaar te krijgen.

Groetjes, Wouter


Willem van ’t Spijker – Kandidaat voor Penningmeester & Chef Activiteiten

Beste DWARS Utrecht,

Ik wil mij graag beschikbaar stellen voor de functie van penningmeester en chef activiteiten in het bestuur van de afdeling komend jaar.
Zelf ben ik nu derdejaars student geschiedenis, deze studie rond ik komend studiejaar af. Ik begin dan ook aan een studie politicologie. Ik ben nu zo’n anderhalf jaar lid van DWARS en wil ook graag nog een stuk actiever worden. Ik denk dat de rol van penningmeester daar een heel geschikte invulling van was.

In mijn eigen gemeente organiseer ik de bijeenkomsten van GroenLinks al en ik weet dus het een en ander van het organiseren van activiteiten. Financieel ben ik verantwoordelijk en ik kan goed met geld omgaan, tevens denk ik op de lange termijn en kijk ik vooruit bij beslissingen die ik neem. Ik ben creatief en heb een haast onuitputtelijke hoeveelheid energie (ik schrijf dit bijvoorbeeld tijdens de drie uur durende treinreis naar huis na het zomercongres) en kan ik heel goed tegen stress.
Door mijn nog geringe ervaring zou ik, in ieder geval in de eerste periode, wel sterk leunen op de werkgroep Activiteiten, maar dat lijkt mij geen negatieve factor.

Ik zou graag, en met veel enthousiasme, als penningmeester bij de afdeling beginnen.

Groetjes,

Willem van ’t Spijker


Lisanne van ’t Riet – Kandidaat voor Algemeen Bestuurslid & Campagneleider

Lieve Utrechtse DWARSers,

Mijn naam is Lisanne van ’t Riet. Ik ben 20 jaar (bijna 21 jaar) en ik kom binnenkort wonen in het mooie Utrecht. Ik studeer HBO Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en ben nu bezig me een specialisatie die zich richt op communicatie in de publieke sector. In het speciaal ook politieke campagnes.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te lezen, dansen, af te spreken met vrienden en af en toe op reis te gaan. Ook werk ik bij de Albert Heijn als verkoopmedewerker op de Broodafdeling om mijn eigen kamer te bekostigen.

Ik ben nu bijna twee jaar lid van DWARS en zeer actief als voorzitter van de landelijke commissie Integratie, Emancipatie en Diversiteit en als lid van de Raad van Advies. Het lijkt mij hartstikke leuk om actief te worden bij een afdeling en zie DWARS Utrecht als de perfecte aangelegenheid hiervoor!

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je me gerust opzoeken op Facebook!

Groetjes,
Lisanne


Robert Peeters – Kandidaat voor Algemeen Bestuurslid & Campagneleider

Beste DWARSe Utrechters,

Mijn naam is Robert, ik ben 23 jaar en doe momenteel de master Sustainable Development aan de Universiteit Utrecht. Twee jaar geleden werd ik lid van DWARS om me in te zetten voor mijn groene en linkse idealen. Landelijk doe ik dit inmiddels als voorzitter van de commissie Economie en Financiën, maar naast deze inhoudelijke en interne taak, zou ik graag de kar te trekken van de lokale DWARS-campagne en er met een actieve en enthousiaste commissie voor zorgen dat het GroenLinkse-geluid door zoveel mogelijk jongeren wordt gehoord.

Ik heb afgelopen winter meegeholpen met de Utrechtse campagne voor de landelijke verkiezingen en het lijkt me leuk en interessant om de DWARS campagne voor maart 2018 vanaf dag één op te zetten. Met de structureel lage opkomst onder jongeren bij de gemeenteraadsverkiezingen is het zaak dat we creatief nadenken over manieren om veel jongeren te bereiken en ze te overtuigen van het belang van hun stem. Als we weten door te pakken op het landelijk succes van GroenLinks onder jongeren, kunnen we in de Utrechtse politiek namelijk nóg beter het verschil maken. Graag zou ik de ervaring die ik in besturen en commissies buiten DWARS heb opgedaan inzetten om deze campagne samen met de commissieleden tot een succesvol einde te brengen. Daarom stel ik mij kandidaat voor campagneleider (algemeen bestuurslid) binnen het bestuur van DWARS Utrecht. Ik hoop velen van jullie te zien op 26 juni!

Groet,

Robert

 

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

Nieuw bestuur! / New board!

Op de zomer-AAV van DWARS Utrecht, die plaatsvond op vrijdag 23 juni 2023, is het nieuwe bestuur van…

24 juni 2023
Nieuws, Opinie

Over linkse samenwerking

Op dinsdag 13 juni hield GroenLinks een ledengesprek over de linkse samenwerking tussen GroenLinks e…

17 juni 2023
Nieuws

Politiek Café: jij bent niet alleen

Angst, depressie, eetstoornissen en andere mentale problemen is een slopende strijd voor jongeren di…

18 april 2023