Nieuws

Kinderpardon

26 mei 2016

Vandaag heeft staatssecretaris Dijkhoff meegedeeld dat hij niet van plan is het kinderpardon te verruimen. Door de strenge regels van het kinderpardon die nu gelden moeten veel kinderen die hier al jaren wonen nog steeds weg. Bijvoorbeeld omdat het gezin niet onder toezicht van het Rijk, maar van de gemeente stond. Of omdat kinderen wél jonger waren dan 13 toen ze naar Nederland kwamen maar inmiddels ouder zijn dan 21. Honderden Nederlandse kinderen leven hierdoor in continue angst om te worden uitgezet. Desondanks vindt Dijkhoff de huidige regelgeving “in balans”.

In Utrecht dreigt de 12-jarige Arina te worden uitgezet na ruim de helft van haar leven in Nederland te hebben gewoond. Ze moet nu naar een land waar ze geen vrienden heeft en de taal niet kent. In andere gemeenten in Nederland hebben met petities en acties op social media er al voor gezorgd dat kinderen die afgewezen waren voor het kinderpardon toch mochten blijven. Laten we nu hetzelfde doen voor Arina!

Teken de petitie om Arina te laten blijven in Utrecht. Het kost slechts een halve minuut.

De petitie van Arina Kydyrova Moet Blijven:
http://www.thepetitionsite.com/…/arina-kydyrova-moet-blij…/…

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

Nieuw bestuur! / New board!

Op de zomer-AAV van DWARS Utrecht, die plaatsvond op vrijdag 23 juni 2023, is het nieuwe bestuur van…

24 juni 2023
Nieuws, Opinie

Over linkse samenwerking

Op dinsdag 13 juni hield GroenLinks een ledengesprek over de linkse samenwerking tussen GroenLinks e…

17 juni 2023
Nieuws

Politiek Café: jij bent niet alleen

Angst, depressie, eetstoornissen en andere mentale problemen is een slopende strijd voor jongeren di…

18 april 2023